ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ακόμη 10 μέρες σε ισχύ τα κίνητρα για εθελούσια έξοδο

Γράφαμε πριν από μερικές εβδομάδες στις οικονομικές στήλες της «Α», με αφορμή την εθελούσια έξοδο που «έτρεξε» η Eurobank, ότι δεν θα αργήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες να πάρουν σειρά. Όπερ και εγένετο, με την Τράπεζα Πειραιώς που την περασμένη Παρασκευή (30/10) ανακοίνωσε την κινητροδότηση όσων από τους εργαζομένους της το επιθυμούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την τράπεζα.

Με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες της Πειραιώς, χωρίς όμως να αγνοούνται κοινωνικά κριτήρια, οι εμπνευστές του προγράμματος υποστηρίζουν ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις της εθελούσιας είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν στους «εθελοντές» αποχωρούντες ένα ελκυστικό πακέτο με το μέγιστο δυνατό οικονομικό όφελος για τους εργαζόμενους.

Κατ’ αρχάς, το νέο πρόγραμμα προβλέπει εφάπαξ ποσό που ισοδυναμεί με έναν αριθμό μικτών μισθών που «χτίζεται» βάσει κριτηρίων όπως είναι η ηλικία, το εύρος χρόνου υπηρεσίας, η μονάδα, ο ρόλος καθώς και η γεωγραφική περιοχή απασχόλησης. Επίσης, πριμοδοτούνται οι αιτήσεις που θα γίνουν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου.

Εξάλλου, για όσους εργαζόμενους επιθυμούν να διερευνήσουν διαφορετικές επιλογές επαγγελματικής συνέχειας, η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με εξωτερικούς εξειδικευμένους συνεργάτες, σχεδίασε προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης, μεταξύ των οποίων, συμβουλευτική επιχειρηματικότητας για τη σύσταση νέας επιχείρησης, ενώ θα ανακοινώσει το πρόγραμμα «Window to Market» με στόχο να φέρει σε απευθείας επαφή τους εργαζόμενους με εταιρείες που αναζητούν στελεχιακό δυναμικό.

Επιπλέον, μέσω του προγράμματος «Brokerage» παρέχεται η δυνατότητα συνεργασίας με εναλλακτικά δίκτυα τρίτων για την προώθηση προϊόντων της τράπεζας.

Για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, η κάλυψη ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης μέσω του ιατροφαρμακευτικού προγράμματος της Τράπεζας, καθώς και η αξιοποίηση των συμβουλευτικών υπηρεσιών των Προγραμμάτων EAPs (Employee Assistance Programs), διατηρούνται για τα επόμενα 5 έτη.

Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στην Τράπεζα Πειραιώς θα διατηρηθεί σε ισχύ για ακόμη 10 εργάσιμες ημέρες και συγκεκριμένα έως και την Τετάρτη 18/11/2020.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα