ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Χρηματοδότηση €150.000.000 στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για «καθαρές» επενδύσεις

Η συστημική τράπεζα ενισχύει την ηγετική θέση της στη χρηματοδότηση του τομέα της Ενέργειας και ειδικότερα των ΑΠΕ

Ντεμπούτο στην παροχή ουσιαστικών κινήτρων χρηματοοικονομικής ανταγωνιστικότητας μέσω υιοθέτησης περιβαλλοντικών αρχών και στόχων, έκανε προ ημερών η Τράπεζα Πειραιώς, με «τυχερή» την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στη χώρα μας η ελληνική συστημική τράπεζα ενέταξε στα κριτήρια χρηματοδότησης, αρχές που αφορούν θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Environmental, Social and Governance – ΕSG) και στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (AΠΕ) του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ χρηματοδότησε «καθαρές» επενδύσεις τής εν λόγω εταιρείας στην Ελλάδα (βλ. αιολικά πάρκα, υδροηλεκτρικά έργα και φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος άνω των 120 MW), ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα, με το επενδυτικό πρόγραμμά του να εστιάζει στην καθαρή ενέργεια, την αποθήκευση ενέργειας με αντλησοταμίευση και την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.

Παρέχοντας ρευστότητα στα πράσινα πρότζεκτ του ενεργειακού βραχίονα της ΤΕΡΝΑ, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει την ηγετική θέση της στη χρηματοδότηση του τομέα της Ενέργειας και ειδικότερα των ΑΠΕ. Εκτός του ότι διατηρεί το μεγαλύτερο δανειακό χαρτοφυλάκιο καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα που ξεπερνά το 1,7GW, αποτελεί ενεργά και επιτυχημένα εδώ και σειρά ετών το εγχώριο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με το πλέον καθαρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο διαρκώς και βελτιώνει.

Θυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που συμμετείχε στη διαμόρφωση των Αρχών, Υπεύθυνης Τραπεζικής, μαζί με άλλες 29 τράπεζες από όλο τον κόσμο, μέλη της Χρηματοοικονομικής Πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP FI).

Οι Αρχές αυτές καθορίζουν και οριοθετούν το πλαίσιο στο οποίο επιδιώκεται να αναπτυχθεί η Αειφόρος Τραπεζική (Sustainable Banking) τα επόμενα χρόνια. Η υιοθέτησή τους αποτελεί αποφασιστική κίνηση προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εναρμόνιση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα