ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Κέρδη αλλά και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών στην πανδημία

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ «Α»: Η οικονομία στην κρίση του COVID-19

Κέρδη προ προβλέψεων στα 732 εκατ. ευρώ  και 229 εκατ. ευρώ καθαρά ανακοίνωσε για το εννεάμηνο του 2020 η Τράπεζα Πειραιώς, αυξημένα κατά 13% ετησίως. Επίσης ανακοίνωσε σύνολο προβλέψεων 845 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 362 εκατ. ευρώ σχετίζονται με τον Covid-19 (που λογίστηκαν κυρίως το πρώτο τρίμηνο).

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 229 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένων των προβλέψεων για τον Covid-19 ζημιών, ενώ εάν συμπεριληφθούν οι εν λόγω προβλέψεις, το αποτέλεσμα είναι ζημιογόνο κατά 133 εκατ. ευρώ.

Νέες υπηρεσίες

Η Τράπεζα Πειραιώς ανταποκρινόμενη στη νέα πραγματικότητα που έφεραν τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας του Covid-19, επιτάχυνε την διάθεση νέων προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από τα ψηφιακά κανάλια winbank, web banking και winbank mobile εφαρμογή:

>>Αίτηση για την αναστολή πληρωμών στεγαστικών / καταναλωτικών δανείων, επιταγών, καθώς και δανείων πελατών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

>>Ένταξη στο πρόγραμμα «Γέφυρα» για επιδότηση δόσεων δανείου με προσημείωση ή υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Μέσα από την υπηρεσία winbank web banking οι πελάτες μπορούν να αποκτήσουν ή να αιτηθούν: Πιστωτική κάρτα, καταναλωτικό δάνειο, λογαριασμό καταθέσεων, προθεσμιακή κατάθεση, ενεργοποίηση υπηρεσίας αποταμίευσης «Pay&Save», μεταφορά χρημάτων ανάμεσα σε λογαριασμό σε ευρώ και σε λογαριασμό κύριων ξένων νομισμάτων, ασφαλιστικά προϊόντα.

Διαχείριση προϊόντων & υπηρεσιών

Επιπλέον, μέσα από τα ψηφιακά κανάλια, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να διενεργήσουν πλήθος λειτουργιών, όπως επικαιροποίηση προσωπικών στοιχείων, αλλαγή συνδεδεμένων λογαριασμών στη χρεωστική τους κάρτα, τροποποίηση ορίων αγορών και αναλήψεων στη χρεωστική τους κάρτα, προσωρινή απενεργοποίηση/ ενεργοποίηση της κάρτα τους, αλλαγή PIN της χρεωστικής τους κάρτας, χρήση εργαλείων οικονομικού προγραμματισμού, διασύνδεση λογαριασμών τους σε άλλες Τράπεζες στην Ελλάδα, για να έχουν την συνολική οικονομική πληροφόρηση, ταυτοποίηση στην πύλη Gov.gr με τους κωδικούς winbank.

Επιπροσθέτως, στην υπηρεσία winbank web banking ενσωματώθηκε ένας ψηφιακός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να ρωτήσει στα Ελληνικά οτιδήποτε αφορά την winbank ή ακόμα και την τράπεζα, λαμβάνοντας επιτόπου την αντίστοιχη απάντηση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ: «Επικεντρωθήκαμε στην ασφάλεια»

«Στο τρίτο τρίμηνο του 2020, η ελληνική οικονομία ξεκίνησε να βρίσκει τους ρυθμούς της, με επανεκκίνηση των περισσότερων τομέων δραστηριότητας μετά το lockdown, ενώ ταυτόχρονα η πίεση της πανδημίας στο εθνικό σύστημα υγείας υποχωρούσε σταδιακά. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος κινήθηκαν κοντά στην προ Covid-19 εποχή, η πορεία αυτή ωστόσο διακόπηκε το τέταρτο τρίμηνο λόγω του δεύτερου κύματος της νόσου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επικεντρωθήκαμε στην ασφάλεια των ανθρώπων μας, υποστηρίζοντας παράλληλα τους πελάτες μας ώστε να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτέλεσε βασικό πόλο στήριξης των πελατών της και της ελληνικής οικονομίας, τόσο κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, όσο και τώρα στη δεύτερη.

Για τον σκοπό αυτό, η τράπεζα παρείχε στους ενήμερους πελάτες που έχουν πληγεί από την πανδημία, αναστολή καταβολής των δανειακών οφειλών τους, ύψους συνολικά άνω των 4 δισ. ευρώ. Σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει επίσης στα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης λόγω Covid-19, με δάνεια ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, η τράπεζα αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται 32.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε δανειακά υπόλοιπα 1,7 δισ. ευρώ και αφορούν στην κρατική επιδότηση δόσεων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας στο πλαίσιο του προγράμματος “Γέφυρα”. Ταυτόχρονα, δάνεια μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων συνολικού ύψους άνω του 1,5 δισ. ευρώ, έχουν ενταχθεί και επωφελούνται από τα προγράμματα επιδότησης επιτοκίου.

Παραμένουμε πιο προσηλωμένοι από ποτέ στον στόχο μας για μια αποτελεσματική, λιτά διαρθρωμένη, πλήρως εξυγιασμένη και κερδοφόρα τράπεζα, που θα λειτουργεί προς όφελος των πελατών μας, παρέχοντας αποδόσεις στους επενδυτές μας και προσθέτοντας αξία στους ανθρώπους μας και στο κοινωνικό σύνολο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα