Τρας: Θα φροντίσουμε ο Πούτιν να χάσει τον πόλεμο

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ηγετών δήλωσε πως: "Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ προσάρτηση ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, ανέφερε η πρωθυπουργός της Βρετανίας"

Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση των περιοχών Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνας και Ζαπορίζια στη Ρωσία, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Λιζ Τρας.

«Δεν επιτρέπεται στον Πούτιν να αλλάξει τα διεθνή σύνορα χρησιμοποιώντας ωμή βία. Θα φροντίσουμε να χάσει αυτόν τον πόλεμο», είπε η Τρας.

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης σημείωσε επίσης ότι «ο Πούτιν για άλλη μια φορά ενήργησε αντίθετα με το διεθνές δίκαιο, αδιαφορώντας σαφώς για τις ζωές του ουκρανικού λαού».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αγνοήσει ποτέ την κυρίαρχη βούληση αυτών των ανθρώπων, ποτέ δεν θα αναγνωρίσουμε τις περιοχές Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια ως οτιδήποτε άλλο εκτός από ουκρανικό έδαφος», πρόσθεσε η Τρας.

Σύμφωνα με το Ukrinform, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας πραγματοποίησε μυστική επίσκεψη στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να συζητήσει την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα