Τρέχει ο Σταθάκης με το πρόγραμμα μην τον προλάβουν οι εκλογές

Του άλλαξε τα σχέδια την τελευταία στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας

Όταν ο Γιώργος Σταθάκης επιφορτίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα με την ευθύνη σύνταξης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, φαινόταν να έχει όλο τον χρόνο μπροστά του, αφού ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι θα μιλούσαμε σύντομα ξανά για εκλογές.

Ωστόσο, ο κορωνοϊός, η παγκόσμια καραντίνα και η βαθιά ύφεση στην οικονομία που ακολουθεί έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Ως εκ τούτου, εκεί που ο Γιώργος Σταθάκης είχε βάλει το προγραμματικό νερό στ’ αυλάκι, πραγματοποιώντας δεκάδες συναντήσεις και συνεννοήσεις με όλα τα τμήματα και τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα πρέπει να… τα κάνει όλα από την αρχή. Κι αυτό διότι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως φάνηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, τάσσεται υπέρ της «ριζικής αναμόρφωσης» του προγράμματος του κόμματός του, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Θεωρείται, δε, δεδομένο ότι τα κεφάλαια που αφορούν στην οικονομία, στο κοινωνικό κράτος και, κυρίως, στην ενίσχυση του συστήματος υγείας, επί της ουσίας θα ξαναγραφτούν από την αρχή, μόλις ο κορωνοϊός υποχωρήσει και αρχίσει μία καταγραφή των ερειπίων που θα αφήσει πίσω του…

Διαβάστε επίσης