Τρεις στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική έχουν διατεθεί στο ΕΣΥ

Πολύωρη η ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων από Κικίλια - Τσίοδρα - Θεοδωρίδου για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας

Ημέρα ενημέρωσης είναι η σημερινή για τους εκπροσώπους των κομμάτων οι οποίοι άκουσαν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. 

Το ραντεβού είχε δοθεί στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η ενημέρωση δεν είχε λάβει τέλος. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο ΒΚικίλιας έκανε μια αποτύπωση της κατάστασης στο ΕΣΥ και ανέπτυξε στα στελέχη των κομμάτων την εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης στην Αττική. 

Όπως εξήγησε ο υπουργός σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα 1.483 κλίνες ΜΕΘ, αθροίζοντας 1.222 ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, 220 μονάδες  στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και άλλες 41 στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από αυτές, οι 891 είναι ΜΕΘ-COVID και οι 592 ΜΕΘ non Covid, ενώ περίπου οι μισές -729 κλίνες- βρίσκονται στην Αττική (427 ΜΕΘ-COVID και 302 ΜΕΘ non Covid).

Σύμφωνα πάντα με τον Β. Κικίλια, ο ιδιωτικός τομέας έχει διαθέσει στο ΕΣΥ τις 174 από τις 233 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει στην Αττική, δηλαδή 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική βρίσκονται ήδη στη διάθεση του ΕΣΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στην Αττική.

Τη σκυτάλη της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων πήρε από τον υπουργό Υγείας η κα Θεοδωρίδου που ενημέρωσε για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης και ακολούθως ο κ. Τσιόδρας που περιέγραψε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα