Τρεις συλλήψεις για τρομοκρατία – Γιάφκα με όπλα και εκρηκτικά στο Κουκάκι

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική από το απόγευμα της Τετάρτης. Μάλιστα, σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά, ενώ έγιναν τρεις συλλήψεις.

Ειδικότερα, η Αντιτρομοκρατική προχώρησε στη σύλληψη τριών ημεδαπών (δύο ανδρών, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μίας γυναίκας 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Oι πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες πιθανόν ανήκουν σε εγχώρια τρομοκρατική ομάδα, με τις αρχές να ερευνούν τη σχέση τους με την ΟΛΑ (Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών) ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ένας από τους συλληφθέντες να εμπλέκεται και στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλώνα στη Θεσσαλονίκη.

Τo πρωί  έγινε έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζήνη 16, στο Κουκάκι όπου σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., στην αποθήκη έχουν βρεθεί μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δεύτερου άνδρα, φίλου του πρώτου, συνελήφθη ο ίδιος και η φίλη του, ενώ βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Την αποθήκη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, νοίκιαζε ο ένας από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ σε σπίτι, όπου ακολούθησε έρευνα, συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας -επίσης γνώριμος της Αστυνομίας- και η φίλη του, καθώς βρέθηκαν δύο πιστόλια. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα