Τρέλαναν στα τηλέφωνα τον Γεωργιάδη

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν όλοι οι κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, όπως είναι λογικό οι περισσότεροι εκπρόσωποι καταφεύγουν στο υπουργείο Ανάπτυξης για να επιλύσουν τις απορίες τους

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν όλοι οι κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, όπως είναι λογικό οι περισσότεροι εκπρόσωποι καταφεύγουν στο υπουργείο Ανάπτυξης για να επιλύσουν τις απορίες τους, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για καθυστερήσεις και αστοχίες.

Ειδικά ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο κύριος δέκτης των παραπόνων από τους εκπροσώπους όλων των κλάδων. Κάτι απόλυτα λογικό. Ειδικά από την ημέρα που ανακοινώθηκε πως τη Δευτέρα του Πάσχα ανοίγει η εστίαση, τα τηλέφωνα προς τον υπουργό έχουν αυξηθεί. Σχεδόν κάθε λεπτό χτυπά το κινητό του και η ερώτηση είναι η ίδια: «Πότε θα εισπράξουμε, υπουργέ, την ενίσχυση μέσω του ΕΣΠΑ;» Το ΕΣΠΑ θα εγκριθεί από την Κομισιόν στις 6 Μαΐου, όμως μέχρι σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, έχουν μπει στους λογαριασμούς των επιχειρηματιών της εστίασης χρήματα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, κι έτσι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους «ξυπόλυτοι στα αγκάθια», όπως ισχυρίζονται από την αντιπολίτευση.

Και μετά την έγκριση θα εισπράξουν και χρήματα από το ΕΣΠΑ. Χρήματα που είναι ακατάσχετα και δεν θα επιστραφούν. Αυτό τους εξηγεί ο κ. Γεωργιάδης και οι άλλοι παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα