Τρέμει και τον ίσκιο της η Γεννηματά

Μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο η Φώφη Γεννηματά “καθάρισε” και τον Παύλο Γερουλάνο, αφού του αρνήθηκε να είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθήνας, εκεί δηλαδή που πέτυχε διπλάσιο ποσοστό προ δύο εβδομάδων από ό,τι το κόμμα του.

Πλέον και ο πιο αδαής στην Χαριλάου Τρικούπη, γνωρίζει ότι αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως την κ. Γεννηματά δεν είναι το ΚΙΝΑΛ να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους, αλλά το πώς θα έχει υπό τον έλεγχό της ένα μικρό κόμμα.

Στη συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Γεννηματά και Γερουλάνος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ του απέκλεισε να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, προκειμένου να μην απειληθεί ο Κώστας Σκανδαλίδης. Και του αντιπρότεινε να επιλέξει όποια άλλη περιφέρεια θέλει. Φυσικά ο κ. Γερουλάνος αρνήθηκε, εξηγώντας πως σε 30 ημέρες δεν είναι δυνατόν να τρέξει μία σοβαρή επικοινωνιακή καμπάνια. Γι’ αυτό και αντιπρότεινε την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα ότι όλη η παράταξη πάει συντεταγμένα στις εκλογές. Ακόμη και σε αυτή την πρόταση δεν έλαβε απάντηση.

Την κάλυψε

Πάντως ο κ. Γερουλάνος ενεργώντας υπό το κράτος του κομματικού πατριωτισμού σε δήλωση που έκανε καλύπτει την κ. Γεννηματά: «Ζήτησα από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να μπω σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ώστε να δώσω σε όλη την Ελλάδα την πολιτική μάχη για τη νίκη των ιδεών μας και για ένα λυτρωτικό αποτέλεσμα για τους ανθρώπους που στηρίζουν τα όνειρά τους στις ιδέες του προοδευτικού χώρου. Ανεξάρτητα από την όποια απόφαση και εάν πάρει η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, την οποία θα σεβαστώ απόλυτα, δηλώνω παρών και σε αυτήν την πολιτική, ιδεολογική και εκλογική μάχη αλλά και στις μάχες που θα δοθούν μετά τις εκλογές».

«Ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκω, είναι και θα είναι πάντα ο χώρος της προόδου, του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας, ο οποίος ταυτίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες με την ίδρυση και εξέλιξη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Ένας χώρος που έχει αξίες βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία και τεράστια ανάγκη από σύγχρονες θέσεις και προτάσεις που θα πάνε την κοινωνία μπροστά. Σε αυτό το πλαίσιο, έχω προσπαθήσει, με όσες δυνάμεις έχω, να πείσω ότι όσο ασχολούμαστε με πρόσωπα, καρέκλες και λογότυπα τόσο θα απομακρύνονται οι πολίτες από τον χώρο και τις ιδέες μας.  Θα συνεχίσω να το κάνω», τονίζει ακόμη και καταλήγει:

«Ο χώρος που υπηρετώ έχει ως κέντρο της πολιτικής του τον Άνθρωπο. Και συνεπώς βασική μου πεποίθηση είναι ότι η πολιτική έχει αξία όταν την υπηρετείς για να παράξεις αποτέλεσμα για την κοινωνία και όχι όταν διεκδικείς να σε υπηρετεί για να παράξει αποτέλεσμα για σένα.
Βρισκόμαστε για μια ακόμη μία φορά μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Η πολιτική αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα, τόσο στην κυβερνητική διαχείριση όσο και στις όποιες διαδικασίες ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου επιχείρησε, δημιουργεί την ανάγκη και την υποχρέωση σε όλους εμάς, που πιστεύουμε στην πολιτική ως δύναμη δημιουργίας, να δηλώσουμε παρών σε αυτή τη μάχη για την ενίσχυση του χώρου μας».

Διαβάστε επίσης