Τρέμει ο Ιβάν τη συμμαχία

Σε δύο μόνο θέματα υπάρχει συμφωνία Θρύλου-ΑΕΚ. Στα play offs ΚΑΙ ο Γραμμένος, και να πάει σπίτι του ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Αν συμμαχήσουν σε ΕΠΟ και Super League, τότε στον ΠΑΟΚ θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν…

Ποιον να πιάσεις και ποιον ν’ αφήσεις. Μάκης Γκαγκάτσης με τ’ όνομα. Ο υιός του πατρός. Του Βασιλομπίλαρου, που έπρεπε να τον είχαν σουτάρει από το ποδόσφαιρο, αλλά αυτός συνεχίζει κανονικά. Κυριάκος Κυριάκος, ίσον Κυριάκος στο τετράγωνο, όπως του κόλλησα το παρατσούκλι και τον φωνάζουν έτσι στη Θεσσαλονίκη. Ο αλγεβρικός Κυριάκος, πρώην διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και νυν wanna be (θέλω να γίνω) ο νέος Βαγγέλης Βενιζέλος του ΚΙΝΑΛ.

Να μην ξεφύγω, όμως, γιατί άπαξ και καταπιαστείς με τον Βασιλάκη και τον Μάκη και τον Κυριάκο, σε παίρνει το πρωί χωρίς να το καταλάβεις. Ο Μάκης, λοιπόν, με τον Κυριάκο στο τετράγωνο αποφάσισαν να γίνουν παίκτες των συνειδήσεων του λαού του ΠΑΟΚ.

Νομικός είναι ο Μάκης, δεν είναι καλουπατζής – πατωματζής – σοβατεπής. Μακάρι να ήτανε, βέβαια, γιατί αυτοί έχουν μια αυθεντικότητα. Δεν το παίζουνε.

Κι ο Κυριάκος, μορφωμένο παιδί του πανεπιστημίου. Της φιλοσοφικής του Αριστοτελείου. Και οι δυο έκαναν φοβερές και τρομερές δηλώσεις – παραμύθι φούρναρης, πιο παραμύθι κι από τον Τσίπρα, που θα έφτιαχνε γήπεδο στον ΠΑΟΚ. Πάμε παρακάτω.

Ο Μάκης μίλησε στη Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ. Μάλιστα. Και τι είπε; «Όταν ο ΠΑΟΚ ήταν στην 3η και στην 4η θέση, δεν υπήρχαν συμμαχίες, τώρα που ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, συμμαχούν όλοι τους για να τον ρίξουν από την πρώτη θέση.

»Είναι προφανής η συμμαχία Ολυμπιακού-ΑΕΚ, δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε ούτε μπορούν να το αρνηθούν. Δεν μπορούν να το παραδεχτούν στον κόσμο τους. Εμάς δε μας ενδιαφέρει, ήμασταν και θα είμαστε μόνοι.

»Μία συνεργασία υπήρχε κάποτε για να πέσει ένα σύστημα, όπως έπεσε, αλλά μέχρι εκεί. Τώρα υπάρχουν συμμαχίες που τις διαφημίζουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ μέσω των μέσων τους, δεν το φωνάζουν και δεν το παραδέχονται γιατί θα έχουν πρόβλημα με τους φιλάθλους τους».

Δηλαδή, έτσι και είσαι ο Ιβάν Σαββίδης, του λες του Μάκη, πέρνα από το ταμείο, συν δυο μηνιάτικα παραπάνω, κι αν σε χρειαστώ, θα σε φωνάξω. Έτσι είναι. Ο ΠΑΟΚ είναι καβάλα στο άλογο, σάρωσε τα πάντα, ο Σαββίδης βάζει άλλα 15 μιλιόνια για να γίνει ακόμα καλύτερος και ο Μάκης τρομάζει τον λαό του ΠΑΟΚ με τις συμμαχίες Ολυμπιακού-ΑΕΚ. Μιλάμε για φοβερά πράγματα.

Σκέτη μιζέρια ο Μάκης. Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του. Στη μιζέρια μεγάλωσε ο Μάκης και την κουβαλάει ακόμα μαζί του.

Και τι τον νοιάζει τον Μάκη άμα συμμαχήσουν ο Μαρινάκης με τον Μελισσανίδη; Έχει κανένα πρόβλημα; «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε μόνοι», σου λέει.

Κι αφού δεν σ’ ενδιαφέρει, τι πας και βάζεις μπελάδες στους ΠΑΟΚτσήδες; Πάει να πει ότι όχι μόνο σ’ ενδιαφέρει, αλλά σε πονεί και σε σφάζει. Αλλιώς, δεν θα το έλεγες.

Έτσι είναι, Μάκη, υιέ του πατρός. Εκτός κι αν ο Μάκης επινόησε εχθρούς για να λέει ότι τους καθαρίζει, για να το παίζει ο λύνων και ο δένων στο ντεμέκ. Δεν του το ’χω να εκπέμπει σε τέτοια ντεσιμπέλ του Μάκη να κυνηγάει φαντάσματα και να τα σκοτώνει.

Είναι, όμως, και το άλλο. Ο Σαββίδης δεν είχε συμμαχία με τον Μελισσανίδη; Τότε γιατί δεν μιλούσε ο Μάκης ο γλυκοφρύδης; Άλλου τύπου συμμαχία ήταν τότε; Η ίδια ήταν. Τον πούλησε ο Σαββίδης τον Μελισσανίδη κι έγινε ό,τι έγινε.

Είναι τίποτα κακό; Όπως τότε ο Σαββίδης με τον Μελισσανίδη έλεγαν ότι ήθελαν να ρίξουν τη χούντα του Μαρινάκη, για να επιστρέψουν οι Κυριακές, τώρα ο Μαρινάκης λέει το ίδιο με τον Μελισσανίδη. Όταν, όμως, ο Σαββίδης πήγαινε έξω από το σπίτι του Μαρινάκη ή όταν συμμαχούσε μαζί του στο Sofitel, τον Ιούλιο του ’18, ο Μάκης δεν έβγαζε άχνα. Ούτε ο Κυριάκος.

Για να τελειώνουμε. Καμία συμμαχία δεν υπάρχει μεταξύ της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Απλά, ο Μάκης πρέπει να στραβοκοιμήθηκε την προηγούμενη το βράδυ, μπορεί να είχε και την μπαλκονόπορτα ανοικτή και να μπούκαρε κανένα κωλοκούνουπο και να του ζωγράφισε τίποτα κιτρινίλες στο δέρμα και μετά τις έξυσε κι έγιναν κοκκινίλες. Και το ’βγαλε το συμπέρασμα, ότι αυτό είναι προφητεία. Μπορεί να πήγε και σε κανέναν ονειροκρίτη. Κι αυτό της μόδας είναι.

Και τώρα που το θυμήθηκα: Ο Μάκης είπε και το άλλο το φοβερό και τους ξευτέλισε τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης. Όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση Τζήλου, δες, ρε φίλε, τι απάντησε: «Το θέμα Τζήλου είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και όχι στα δικά μας. Ο ΠΑΟΚ και οι δημοσιογράφοι του πιέζουν για να λυθεί όσο πιο γρήγορα αυτή η υπόθεση».

Ο ΠΑΟΚ κι οι δημοσιογράφοι του. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δικαιώνεται στο έπακρο η «Α» που κάνα-δυο χρόνια τώρα μιλάει ότι υπάρχει Σαββιδοτεχνείο. Πλάκα κάνουμε τώρα; Τι θα πει ο ΠΑΟΚ κι οι δημοσιογράφοι του;

Έχει ο ΠΑΟΚ δημοσιογράφους δικούς του; Ποιοι είναι και σε ποια Μέσα του ΠΑΟΚ δουλεύουνε; Είναι στο ΟΡΕΝ; Είναι στο «Έθνος»; Είναι στο sdna; Κι αυτοί οι συνδικαλιστές στη Θεσσαλονίκη τι λένε γι’ αυτό;

Κάνουμε μια παρένθεση εδώ. Ένας Κόλκας έγραψε στο facebook: «Επίσης το νέο μου χόμπι είναι να καταγράφω τα δημοσιεύματα που αναδεικνύουν τη συμμαχία ΑΕΚ – Ολυμπιακού κατά του ΠΑΟΚ. Εδώ λοιπόν βλέπουμε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “Άποψης” του Βίκτορα Μητρόπουλου, που είναι σχετικά –και συνήθως βολικά για δαύτους– ενημερωμένη σε θέματα κυβερνητικού ρεπορτάζ».

Άλλη μιζέρια κι απ’ εκεί. Μακράν κορυφαία ομάδα ο ΠΑΟΚ, δικαιότατα πήρε το νταμπλ κι ο Κόλκας ξαναφέρνει τη μιζέρια, επειδή ΑΕΚ κι Ολυμπιακός ζήτησαν να γίνει έλεγχος στις ΠΑΕ.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει την ομιλία του ο Μάκης και στο καπάκι ο υποψήφιος βουλευτής Κυριάκος στο τετράγωνο έπιασε πόστο στο SportFm: «Υπάρχει μια συμμαχία όντως φανερή και αυτό φάνηκε από πρωτοσέλιδα που υπήρξαν σε φίλα προσκείμενες εφημερίδες τους για τον Περέιρα. Μιλάμε για μια αυτο-ρουφιανιά. Αυτοί είναι οι συσχετισμοί και φάνηκαν, γι’ αυτό απέσυραν έπειτα και αυτά τα πρωτοσέλιδα.

»Συμμαχία δεν σημαίνει ότι κάτι είναι παράνομο. Αυτό που είπε ο κ. Γκαγκάτσης είναι υπαρκτό, αλλά όλες οι συμμαχίες είναι ρευστές και αυτό φάνηκε. Είναι μια συγκυριακή συμμαχία που εύκολα θα διαλυθεί». 

Μάλιστα. Ο Κυριάκος στο τετράγωνο συμφώνησε με τον Γκαγκάτση. Και το προχώρησε κι άλλο ο αλγεβρικός. Ότι οι εφημερίδες έκαναν αυτορουφιανιά! Μιλάμε, δηλαδή, ότι το παλικάρι πάει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στην παρλαπίπα.

Ούτε χρόνο δεν συμπλήρωσε στη δημοσιογραφία και το παίζει ειδήμονας. Χαμπάρι δεν έχει πάρει τι σημαίνει δημοσιογραφία, βέβαια. Αν θέλουν οι εφημερίδες να μιλήσουνε με κάλυψη απόκρυψη, χαμπάρι δεν θα έπαιρνε ο Κυριάκος στο τετράγωνο.

Υποψήφιος βουλευτής είναι τώρα ο τετραγωνάτος Κυριάκος. Τώρα θέλει ψήφους. Γι’ αυτό τον έβαλε το ΚΙΝΑΛ. Κι από πού θα πάρει ψήφους; Από τον λαό του ΠΑΟΚ, βέβαια. Κι άμα δεν υπάρχει εχθρός, πώς θα πάει να τον ψηφίσει ο ΠΑΟΚτσής; Είναι ένα ερώτημα αυτό. Κι έτσι, ο Κυριάκος κατασκεύασε έναν εχθρό για να λέει στον λαό του ΠΑΟΚ ότι θα προσπαθήσει να τον σώσει από τον εχθρό που δεν υπάρχει. Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή.

Να σ’ το πω κι αλλιώς όμως. Έτσι σκέφτομαι εγώ. Δεν σημαίνει ότι ο Μάκης με τον Κυριάκο σκέφτονται το ίδιο. Αυτοί, ρε, τρέμουνε μήπως και συμμαχήσουν στ’ αλήθεια ο Μελισσανίδης με τον Μαρινάκη.

Μέχρι και το πορτοφόλι του Σαββίδη σκέφτονται, που μπορεί να στοιχίσει κάτι παραπάνω για να φέρει την ΕΠΟ. Τρέμουνε ότι δεν θα έχουνε διαιτησίες τύπου Κουτσιαύτη και Τσαμούρη. Χάσανε τον ύπνο τους. Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες…

Για να τελειώνουμε με τον Μάκη και τον Κυριάκο στο τετράγωνο. Συμμαχία ΑΕΚ – Ολυμπιακού δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται. Ο Μάκης το έβγαλε το συμπέρασμα επειδή ζήτησαν κι οι δυο να γίνει έλεγχος ιδιοκτησίας των ΠΑΕ, της Ξάνθης και του Παναιτωλικού, αλλά και άλλων.

Και τι τον νοιάζει τον Μάκη και μιλάει για συμμαχία; Αφού ο Σαββίδης είναι καθαρός και δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη ΠΑΕ, ας ζητήσουν να γίνουν εκατό έλεγχοι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Κανένα πρόβλημα. Έτσι είναι. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.

Κι ύστερα, για τον Περέιρα, επειδή δεν τον γουστάρουν ούτε ο Μαρινάκης, ούτε ο Μελισσανίδης, δεν πάει να πει ότι συμμάχησαν κιόλας. Και στο φινάλε, τι τον νοιάζει τον Σαββίδη αν συμμαχήσουνε; Πρώτη μούρη στο Καβούρι το παίζει. Υπέρ του 50-50 δεν είναι ο Ιβάν; Ή μήπως δεν είναι και την ψάχνει με τον Κυριάκο και τον Μάκη και προετοιμάζει το έδαφος για του χρόνου; Θα επανέλθω.

Κυριάκος, ένας ρομαντικός δημοσιογράφος

Όπως θα διαβάσετε, ο Μάκης ο Γκαγκάτσης μίλησε για τους «δημοσιογράφους του ΠΑΟΚ», δικαιώνοντας την «Α» που τους βάφτισε Σαββιδοτεχνείο που παραμυθιάζει τον κόσμο.

Ο Κυριάκος στο τετράγωνο μας βγήκε και ρομαντικός της δημοσιογραφίας. Αυτός που έδινε γραμμή, μιλάει για λειτούργημα. Σκέτη απόλαυση: «Επειδή ανέκαθεν υπερασπιζόμουν τη δουλειά των δημοσιογράφων, θεωρώ ότι το επίπεδο αναγκαστικά προσαρμόζεται σε εκείνο των προσφερόμενων θέσεων. Όσο αυτές μειώνονται, δεν πληρώνονται καλά και απαιτούν περισσότερο χρόνο και τρέξιμο, αναγκαστικά πέφτει το επίπεδο.

»Το λειτούργημα πρέπει να προστατευθεί, να μπουν κανόνες και να υπάρχει έλεγχος στο ποιος αποκτά δημόσιο λόγο και πώς τον διαχειρίζεται. Να διαχωριστούν τα ξερά από τα χλωρά και να ξαναφτιάξουμε το χώρο, ώστε ο δημοσιογράφος να επανακτήσει το κύρος του».

Το ξαναλέω. Ούτε οι ΣΥΡΙΖΑίοι τέτοιες παπαριές, από τη μία ο Σαββίδης να έχει δικά του Μέσα κι ο αλγεβρικός Κυριάκος στο τετράγωνο να μιλάει για κανόνες.

Ο Κυριάκος τσιμουδιά για Τσίπρα, «άδειασμα» σε Βενιζέλο

Είναι, όμως, και το άλλο με τον Κυριάκο Κυριάκο. Έδωσε αυτή τη συνέντευξη στο SportFm. Μάλιστα. Είπε τίποτα για τον Τσίπρα; Είπε τίποτα για τη νέα Τούμπα; Όχι βέβαια. Γιατί τώρα έπρεπε να τα λέει αλλιώς τα πράγματα.

Μέχρι τώρα την είχε καταβρεί στον ΠΑΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που πήγε στο ΚΙΝΑΛ κι ακούει τη Φώφη να βρίζει τον Τσίπρα από το πρωί μέχρι το βράδυ, τώρα έπρεπε να λέει κι αυτός τα ίδια. Όσο για τον Βενιζέλο, τον άδειασε κανονικά και με τον νόμο ο Κυριάκος στο τετράγωνο.

«Δεν υπάρχει ανάλυση του πώς ψήφισε ο κόσμος στις προηγούμενες εκλογές, οπότε δεν ξέρουμε αν είναι μια κίνηση που συσπειρώνει ή θα δημιουργήσει απώλειες.

»Ανεξάρτητα από τον κ. Βενιζέλο, η επιλογή του κ. Καμίνη σηματοδοτεί τη διεύρυνση που θέλει να κάνει το ΚΙΝΑΛ». Το είπα εγώ, ο αλγεβρικός Κυριάκος θα πάει πολύ μπροστά.

 

Διαβάστε επίσης