Τρέμει την ήττα η Γεννηματά κι άρχισε τις καθαιρέσεις

Η Φώφη Γεννηματά φοβάται ότι θα χάσει την εξουσία του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές που θα διεξαχθούν το τρέχον έτος και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Όχι απλά φοβάται, αλλά τρέμει, καθώς μπορεί να είναι ξανθιά στην κόμη, αλλά χαζή δεν είναι. Επίσης γνωρίζει πολύ καλά ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις χάνει. Έχει φάει τα ψωμιά της, καθώς καμία φυλή του ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει να υπάρχει προοπτική στο ΚΙΝΑΛ με την Γεννηματά στην ηγεσία.

Οπότε αυτό τον φόβο της για την ήττα που έρχεται η κ. Γεννηματά τον εξωτερίκευσε. Και φυσικά για μία ακόμη φορά οι συνεργάτες της αποδείχτηκαν λίγοι. Ελάχιστοι. Και την οδήγησαν σε ένα χαρακίρι. Διότι με το να καθαιρέσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ το μόνο που επιτυγχάνει είναι να πολώσει τις εκλογές. Προφανώς οι πτωχοί τω πνεύματι σύμβουλοι της απερχόμενης προέδρου του ΚΙΝΑΛ θεωρούν ότι έτσι θα φανατίσουν το κοινό της, το οποίο ολοένα και φθίνει. Εκτός εάν ισχύει η φημολογία, ότι υπάρχει υπόγεια συμφωνία με την Κουμουνδούρου να προσέλθουν στις κάλπες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (θα βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία) για να την ψηφίσουν και μετά αυτή να παραδώσει σημαία και λάβαρα του ΠΑΣΟΚ στον Τσίπρα, απλά και μόνο για να εξασφαλίσει μία θεσούλα βουλευτή για τον εαυτό της και τους δίπλα της.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι με αυτή την κίνηση της η Φώφη Γεννηματά θέλει να αποτρέψει τον Ανδρέα Λοβέρδο από το να είναι υποψήφιος. Προφανώς το ίδιο πρέπει να κάνει και με το Νίκο Ανδρουλάκη. Δηλαδή να επιβάλλει πειθαρχικά μέτρα. Μπορεί ακόμη και να διαγράψει όλους όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, απλά και μόνο για να είναι μόνη της υποψήφια.  Το βέβαιο είναι ότι η απόφαση της Γεννηματά ικανοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε όλα τα τρόλ του στο διαδίκτυο, επωνύμως και ανωνύμως να βγάλουν χολή και να επαινούν την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Κάτι που είναι πολύ λογικό, καθώς η απερχόμενη πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην Κουμουνδούρου την θεωρούν του χεριού τους και δεν φοβίζει κανένα.

Δεν την θέλει κανένας

Εδώ να πούμε ότι η κ. Γεννηματά προέβη σε αυτή την απονενοημένη κίνηση, προφανώς διότι γνωρίζει πως δεν θα έχει την στήριξη των παπανδρεϊκών. Ήδη εντείνονται οι συζητήσεις ακόμη και να είναι υποψήφιος ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Όμως εάν δεν είναι υποψήφιος, τότε είναι πιθανό να δούμε υποψηφιότητα του Χάρη Καστανίδη. Κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των Παπανδρεϊκών θα προτιμήσει το δικό τους παιδί, δηλαδή τον Καστανίδη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα έχει στο πλευρό του όλους τους εκσυγχρονιστές, αλλά και αυτούς που επιθυμούν να δουν το ΠΑΣΟΚΞ να πρωταγωνιστεί και όχι να είναι ένα κόμμα του 6-8% και τα στελέχη του ικανοποιημένα να αλληλοσυγχαίρονται.

Αλλά και ο Γερουλάνος, όπως απέδειξε και στις δημοτικές εκλογές του 2019 έχει ένα δικό του κοινό που υπερβαίνει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ. Ο πρώην υπουργός έχει ένα κοινό, το οποίο θέλει να υπάρχει ένας ισχυρός τρίτος πόλος στην πολιτική ζωή του τόπου, ενώ η δήλωση του για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί ρίγη συγκίνησης ακόμη και σε αυτούς που τώρα ψηφίζουν άλλο κόμμα, καθώς δεν γουστάρουν την Γεννηματά και τη κομπανία της.

Τέλος υπάρχει και ο Νίκος Ανδρουλάκης με ισχυρά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό και ορκισμένους φίλους. Τόσο σε επίπεδο νεολαίας, όσο και σε επίπεδο κορυφής. Οπότε η κ. Γεννηματά πρέπει να μαζεύει τα μπογαλάκια της, γιατί τα ψωμιά της στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τελειώνουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα