«Τρέμουν» πιθανή παρέμβαση Βενιζέλου στη Χαριλάου Τρικούπη

Ενοχλεί μερικούς πρώην συνοδοιπόρους του η δημοσιότητα την οποία απολαμβάνει ακόμη κι εν μέσω κορωνοϊού ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Το φάντασμα του Ευάγγελου Βενιζέλου εξακολουθεί να πλανάται στην Χαριλάου Τρικούπη. Η δημοσιότητα την οποία απολαμβάνει ακόμη κι εν μέσω κορωνοϊού ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει ενοχλήσει την Χαριλάου Τρικούπη και πολλούς από τους συνεργάτες του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι διαμαρτύρονται έτσι κι αλλιώς για τον ιδιότυπο αποκλεισμό που έχει το κόμμα από τα ΜΜΕ.

Και η ανησυχία που είναι έκδηλη στα υψηλά πατώματα της Χαριλάου Τρικούπη είναι μήπως το αμέσως προσεχές διάστημα επιχειρήσει παρέμβαση, τόσο για την οικονομία, όσο και για την κεντροαριστερά. Και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται.

Ήδη από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και του lock down, ο Κύκλος Ιδεών, το think tank του πρώην αντιπροέδρου των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, διοργανώνει κάθε Πέμπτη διαδικτυακές συζητήσεις, με την συμμετοχή σημαντικών καθηγητών και προσωπικοτήτων της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου. Προχθές, τελευταία ημέρα του Απριλίου υπήρχε μία νέα διαδικτυακή δημόσια συζήτηση με θέμα: «Η πανδημία ως βίο-ηθική πρόκληση – Μια νέα «ανθρώπινη κατάσταση»;

Στη συζήτηση μετείχαν πέραν του κ. Βενιζέλου, η καθηγήτρια Βιοηθικής και Πολιτικής Υγείας στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης Έφη Βαγενά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Διαβάστε επίσης