Τριάντα δημοτικοί αστυνομικοί προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά

Τριάντα δημοτικοί αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν σε δήμους της χώρας, όπως αποκάλυψαν οι έλεγχοι που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Ως τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 54% εκ των 11.663 υποβληθέντων δικαιολογητικών, όπως απολυτηρίων Λυκείου, πτυχίων Πανεπιστημίου, πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, διπλωμάτων οδήγησης και πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, για τα οποία το ΣΕΕΔΔ ζήτησε από τους φορείς έκδοσής τους να πιστοποιήσουν την εγκυρότητά τους.

Συνολικά, στο «μικροσκόπιο» θα μπουν 3.576 δημοτικοί αστυνόμοι σε 178 δήμους της χώρας.

«Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον έλεγχο των δικαιολογητικών των δημοτικών αστυνομικών αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής πολιτικής βούλησης για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και για την πάταξη της ατιμωρησίας και των αδικιών που έπλητταν το κύρος και την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης», είπε, σχολιάζοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλωστε, έπειτα από δική του εντολή, όπως και του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη διενεργείται ο σχετικός έλεγχος.

Και ο Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «Ο έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά στο Δημόσιο είναι δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία την οποία όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε. Η εποχή όπου ορισμένοι επιτήδειοι, με την άγνοια ή ακόμα και την ανοχή της Πολιτείας, λειτουργούσαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου τελείωσε».

Παρακάτω, τέλος, παρουσιάζονται διαπιστωμένες περιπτώσεις παράνομων προσλήψεων δημοτικών αστυνομικών ανά Δήμο:

ΔήμοςΔημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά δικαιολογητικά
Αθηναίων5
Πρώην Δήμος Ιαλυσού, νυν Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού του Δήμου Ρόδου4
Πρώην Δήμος Καλλιθέας, νυν Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου1
Ρόδου (διορισμός στο Δήμο Καλυμνίων και στη συνέχεια μετάταξη στο Δήμο Ρόδου)1
Πρώην Δήμος Ηρακλειδών, νυν Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών του Δήμου Κω3
Ασπροπύργου3
Αχαρνών1
Παλλήνης1
Ν. Ηρακλείου Αττικής1
Καλλιθέας1
Δάφνης – Υμηττού1
Μοσχάτου1
Χαλανδρίου1
Αίγινας1
Πύργου1
ΣΥΝΟΛΟ30
Διαβάστε επίσης