«Τρίτη εντολή στο ΠΑΣΟΚ για ομαλή πορεία της χώρας»

«Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εθνική προσπάθεια. Τις προϋποθέσεις και τους όρους τους βάζουν οι πολίτες με την ψήφο τους και οι πραγματικές ανάγκες της χώρας. Εμείς πιστεύουμε σταθερά σε μια κυβέρνηση Εθνικής Συνεργασίας με βάση την αλήθεια και το πραγματικό συμφέρον της χώρας», ξεκαθαρίζει στην «Α» ο Δημήτρης Καρύδης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιά δεν μασάει τα λόγια του και όσον αφορά το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, σημειώνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι ένα. Δεν τεμαχίζεται και δεν κληρονομείται. Κάποιοι επέλεξαν τη διάσπαση χωρίς λόγο και αιτία, κυριολεκτικά για να κάνουν το “κομμάτι” τους. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του».

Συνέντευξη στον Θεοδόση Παπανδρέου

Το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, βρίσκεται μπροστά στην κάλπη με το σύνθημα «κρατάμε ψηλά την ευθύνη» και εμφανίζεται ως ο μόνος εγγυητής και σταθεροποιητής της πολιτικής σκηνής αύριο. Γιατί να σας πιστέψει ο πολίτης;

«Για δύο απλούς λόγους που πλέον είναι κατανοητοί και στον τελευταίο πολίτη, ακόμα και σε εκείνον που δεν θέλει να το παραδεχθεί: Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ από το κρίσιμο 2009, ανάμεσα στην πολιτική επιβίωσή του και την πραγματική σωτηρία της χώρας επέλεξε το δεύτερο, με τεράστιο κόστος και ουσιαστικό ακρωτηριασμό. Όσο και να διαφωνεί κανείς με όσα έγιναν, όσα λάθη και παραλείψεις και αν υπήρξαν –και υπήρξαν–, η πικρή αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο και δυσανάλογο βάρος στη διάσωση της χώρας το σήκωσε το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και πλήρωσε επίσης τεράστιο κόστος.

Σημειώστε ότι από τότε μέχρι και σήμερα η αριστερή αντιπολίτευση και οι πιθανοί μελλοντικοί της εταίροι βρέθηκαν απέναντι σε όλα για να εξασφαλίσουν τη δική τους πολιτική επιβίωση και ανέλιξη, ενώ και η Νέα Δημοκρατία, επί δύο συναπτά έτη ήταν αλλού, επενδύοντας ομοίως σε λαϊκιστικές κορώνες και Ζάππεια, στάση που επίσης επιβάρυνε την κατάσταση.

Δεύτερον και ουσιαστικότερο: To ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κρατάει ψηλά τη σημαία της ευθύνης για να πάει μπροστά η πατρίδα. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση ότι η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητο καράβι στο πέλαγος της αφασίας που διαμορφώνεται. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη εγγυώνται την πολιτική σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία ανεξαρτήτως πρωτιάς στις εκλογές που έρχονται. Εμείς με καθαρότητα, συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον, σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο και αναπτυξιακή στρατηγική εθνικού χαρακτήρα, μακριά από τις άγονες αντιπαραθέσεις, τις κραυγές του παρελθόντος, προτείνουμε διέξοδο και ορατές λύσεις. Τα ψέματα και οι μισές αλήθειες είναι μακριά από εμάς…»

Η συμπόρευση με τη Ν.Δ., πάντως, δεν ήταν η καλύτερή σας στιγμή, αλλοίωσε την εικόνα σας…

«Το 2009 μόνοι μας, με όλους τους άλλους απέναντι, απενεργοποιήσαμε την απασφαλισμένη βόμβα την οποία μας παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία που βρέθηκε απέναντι, μικροκομματικά, δημαγωγικά, συμπορευόμενη με εκείνους που δεν έβαλαν ποτέ πλάτη για να σωθεί η χώρα. Το 2012, τον Μάιο, εμείς και πάλι προτείναμε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ εντός, για να συνεχιστεί με εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης η προσπάθεια διάσωσης της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ήρθε, αλλά μετά τις διπλές εκλογές η Ν.Δ. προσχώρησε στη δική μας θέση, άφησε τις ανεδαφικές της προσεγγίσεις και μαζί –και με τη ΔΗΜΑΡ τότε–, προτιμήσαμε και πάλι να δώσουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό και όχι για τη δική μας διάσωση.

Η συμπόρευση έγινε με προγραμματική συμφωνία και συγκεκριμένους στόχους, για να μην καταρρεύσει η χώρα και να διασφαλιστεί μια νέα πορεία αυτάρκειας και αυτογνωσίας. Η ιστορία θα γράψει ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε τα πάντα για να σωθεί η χώρα με βάση την αλήθεια και όχι την εικονική πραγματικότητα που παρουσιαζόταν ως αλήθεια και μας οδήγησε ένα βήμα πριν τον γκρεμό».

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έκανε τα πάντα, όπως λέτε, αλλά αυτή τη στιγμή έχει απέναντί του και τον πρώην πρόεδρό του που συμμετέχει στις εκλογές με δικό του κόμμα. Τι λέτε για αυτό;

«Καταρχήν λέω αυτό που είπατε: “Με δικό του κόμμα”… Και συμπληρώνω, με ιδιόκτητο κόμμα, σε μια εποχή που απαιτεί συλλογικότητα, ομάδα, να βάλουμε επιτέλους μπροστά το Εμείς, αφήνοντας στην άκρη το Εγώ. Αλλά, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα. Δεν τεμαχίζεται και δεν κληρονομείται. Κάποιοι επέλεξαν τη διάσπαση χωρίς λόγο και αιτία, κυριολεκτικά για να κάνουν το “κομμάτι” τους. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του. Εμείς ανήκουμε στο ΠΑΣΟΚ και όχι το ΠΑΣΟΚ σε εμάς. Και οι πολίτες καταλαβαίνουν τι συμβαίνει…»

Κάνατε τότε προγραμματική συνεργασία με τη Ν.Δ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται ότι θα είναι πρώτο κόμμα θα μπορούσατε να κάνετε το ίδιο και με ποιες προϋποθέσεις;

«Πολλά πράγματα και βεβαιότητες μπορεί να αλλάξουν, εκτός από μία για το ΠΑΣΟΚ: Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εθνική προσπάθεια. Τις προϋποθέσεις και τους όρους τους βάζουν οι πολίτες με την ψήφο τους και τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Εμείς πιστεύουμε σταθερά σε μια κυβέρνηση Εθνικής Συνεργασίας με βάση την αλήθεια και το πραγματικό συμφέρον της χώρας. Πέρα από τον φόβο και τη στειρότητα της Νέας Δημοκρατίας και μακριά από κάποιες λογικές του ΣΥΡΙΖΑ “δεν παίρνουμε την τελευταία δόση” και χρεοκοπούμε “τυπώνουμε νόμισμα” και καθαρίζουμε».

Ποιο είναι το μήνυμά σας, γιατί να προτιμήσουν οι πολίτες ΠΑΣΟΚ και οι Πειραιώτες Δημήτρη Καρύδη;

«Οι πολίτες θα δώσουν την ψήφο τους και την “τρίτη εντολή” στο ΠΑΣΟΚ, γιατί εγγυάται την πορεία ευθύνης για το αύριο, με τη γνώση, την εμπειρία και τις ρεαλιστικές του θέσεις, μακριά από δημαγωγία, με οδηγό την αλήθεια και το συμφέρον των πολιτών. Γιατί η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να σταθεροποιήσει και να εγγυηθεί την ομαλή μετάβαση στο μεταμνημονιακό μέλλον και όχι οι απολίτικες αριστεροδέξιες, δήθεν νέες παρατάξεις των μεταλλαγμένων παλαιών υλικών.

Στον Πειραιά και τα νησιά μας, διεκδικώ τη στήριξη των ενεργών πολιτών, που γνωρίζουν ότι πάντοτε ήμουν παρών για τον Πειραιά και τα νησιά της ελπίδας, του πολιτισμού, του ποιοτικού τουρισμού και της προοπτικής. Είμαι ένας από αυτούς και το ξέρουν…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα