«Τριτώνει» το εμβόλιο (…για όλους;)

Αναμένεται η τελική εισήγηση της Επιτροπής Εμβολιασμών για τον αν η αναμνηστική δόση πρέπει να γίνει 6, 8 ή 9 μήνες μετά τη δεύτερη

Πρώτο κουδούνι για το σχολεία αλλά και ημέρα κλήσης για επανεμβολιασμό με τρίτη δόση 285.000 ανοσοκατεσταλμένων είναι η 13ης Σεπτεμβρίου. Όπως φαίνεται, ωστόσο, το υγειονομικό πρωτόκολλο δεν θα αφορά μόνο αυτούς αλλά και τον γενικό πληθυσμό όπως τουλάχιστον αποκάλυψε σήμερα Δευτέρα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο κ. Σκέρτσος επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών συζητά την επέκταση της σύστασης που ήδη έχει γίνει για τρίτη δόση στους πολίτες άνω των 60 ετών και συμπλήρωσε ότι αυτό που αναμένει η κυβέρνηση είναι η οριστική «ετυμηγορία» των επιστημόνων για το πότε πρέπει να γίνει η τρίτη δόση.

Αν δηλαδή οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας θα κληθούν να λάβουν την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου με τη συμπλήρωση 6, 8 ή 9 μηνών.

Σύμφωνα, πάντα, με τον υπουργό Επικρατείας, η αρμόδια Επιτροπή συνεδριάζει αύριο Τρίτη (14/9) για να καταλήξει στην σχετική εισήγησή της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα