Τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη ο ιδρυτής του Facebook

Στην κορυφαία τρριάδα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου βρίσκεται o ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, εκθρονίζοντας τον Γουόρεν Μπάφετ και εδραιώνοντας περαιτέρω την τεχνολογία ως έναν από τους πιο ισχυρούς τομείς παραγωγής πλούτου.

Σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, ο επικεφαλής του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου πλέον ακολουθεί τον Τζεφ Μπέζος και τον Μπιλ Γκέιτς στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, καθώς η μετοχή του Facebook ενισχύθηκε χθες κατά 2,4%.

Είναι η πρώτη φορά που οι τρεις πλουσιότεροι επιχειρηματίες του πλανήτη προέρχονται από τον τομέα της τεχνολογίας. Ο Ζούκερμπεργκ, 34 ετών, έχει περιουσία 81,6 δισ. δολ., δηλαδή περίπου 373 εκατ. περισσότερα από τον Μπάφετ, τον 87χρονο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Berkshire Hathaway Inc.

Η άνοδος του Ζούκερμπεργκ προωθήθηκε από τη συνεχιζόμενη στήριξη των επενδυτών στο Facebook, το οποίο είχε επηρεαστεί πρόσφατα από το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων. Εξαιτίας αυτής της κρίσης μάλιστα, η μετοχή έφτασε στη χαμηλότερη τιμή της, στα 152,22 δολ., στις 27 Μαρτίου. Την Παρασκευή, η τιμή της μετοχής του Facebook άγγιξε το επίπεδο-ρεκόρ των 203,23 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα