Τρίζει η καρέκλα του κολλητού του Τσίπρα μετά την αγορά του πανάκριβου σαλέ

Σε δύσκολη θέση φαίνεται να είναι ο “κολλητός” του Αλέξη Τσίπρα, Πάμπλο Ιγκλέσιας. Η αγορά του πολυτελέστατου σαλέ με την πισίνα αξίας 540.000 ευρώ φέρνει εξελίξεις αφού αποφασίστηκε  να διεξαχθεί εσωκομματική ψηφοφορία στους Podemos για να αποφασιστεί το μέλλον του 39χρονου ηγέτη τους.

Η βάση των Podemos θα κρίνει λοιπόν αν ο 39χρονος ηγέτης του κόμματος και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπός του α θα παραμείνουν στις θέσεις τους ελπίζοντας έτσι να βάλουν τέλος στην κριτική για την αγορά με δάνειο της κατοικίας των 250 τ.μ. σε οικόπεδο δύο στρεμμάτων στην κοινότητα Γκαλαπαγάρ της μείζονος Μαδρίτης.

“Η ηθική των Podemos δεν είναι τυπικότητα”

Το ζευγάρι που περιμένει δίδυμα αγόρια το φθινόπωρο κατηγορείται ότι πρόδωσε τις αρχές του κόμματος και έγιναν μέλη της αστικής μπουρζουαζίας.

«Η ηθική των Podemos δεν είναι τυπικότητα», είπε ο δήμαρχος του Καντίζ, Χοσέ Μαρία Γκονζάλεζ, που εξελέγη με το κόμμα. «Είναι μια δέσμευση ότι θα ζεις όπως ο εργαζόμενος κόσμος, ώστε να μπορείς να τους εκπροσωπείς», τόνισε.

Ο Ιγκλέσιας και η Μοντέρο ανακοίνωσαν χθες (Σάββατο) βράδυ την απόφασή τους για την ψηφοφορία. «Δεν πίστευα ότι θα γινόταν τόσος ντόρος γι’ αυτό το θέμα», είπε εμφανώς κουρασμένος και καταπτοημένος.

«Αλλά θεωρώ πως όταν τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία ενός πολιτικού ηγέτη, τότε πρέπει να το αντιμετωπίζει κι όχι να κρύβεται. Τα μέλη του κόμματος είναι που πρέπει να αποφασίσουν αν θα παραμείνουμε στα πόστα μας ως ΓΓ και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος κι αν θα διατηρήσουμε τις βουλευτικές μας έδρες. Κι αποφασίσαμε να τα ρωτήσουμε».

Η 30χρονη σύντροφός του είπε ότι τις τελευταίες μέρες το ζευγάρι έχασε «το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα» κι ότι δεν εύχεται σε κανέναν να περάσει όσα εκείνοι. Αλλά πρόσθεσε: «Όταν εισήλθαμε στην πολιτική κονίστρα γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε και τέτοιες καταστάσεις».

Το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος είναι: «Πιστεύετε ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας κι η Ιρένε Μοντέρο πρέπιε να συνεχίσουν ως ΓΓ και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Podemos;»

Το κόμμα ξεπήδησε από το κίνημα των «Αγανακτισμένων» και αναδείχθηκε σε σημαντική πολιτική δύναμη προσελκύοντας τις ψήφους πολιτών οργισμένων με τη λιτότητα και τη διαφθορά στην Ισπανία.

Αλλά ενώ οι κεντροδεξιοί Ciudadanos -μαζί με τους οποίους έβαλαν τέλος στον δικομματισμό στη χώρα – ανέβηκαν τους τελευταίους μήνες λόγω της σκληρής στάσης που κράτησαν στο Καταλανικό ζήτημα, οι Podemos ταλανίζονται από διαφωνίες και εσωκομματικές έριδες.

Ο Ιγκλέσιας είπε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα