Τροχαία: Πάνω από 9.500 παραβάσεις για στάθμευση οχημάτων σε ράμπες και διαβάσεις αναπήρων

Σε διάστημα τριών μηνών. Πρόστιμα και σε πεζούς. Τι έδειξαν οι έλεγχοι

Το κακό συνήθειο να παρκάρουν όπου βρουν συνεχίζουν να έχουν οι Έλληνες οδηγοί σε όλη τη χώρα. Κάποια από αυτά τα μέρη είναι οι ράμπες και διαβάσεις αναπήρων, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τις παραβάσεις που καταγράφηκαν από την Τροχαία.

Πάνω από 9.500 παραβάσεις μέσα σε τρεις μήνες

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του στόχου που έχει βάλει η Ελληνική Αστυνομία, για μια πιο ανθρώπινη πόλη, για όλους τους πολίτες και κυρίως των πιο ευάλωτων και αδύναμων, κινήθηκε αυτή την εβδομάδα η Τροχαία σε όλη την Ελλάδα, καταγράφοντας εκατοντάδες παραβάσεις σχετικά με σταθμεύσεις οχημάτων σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Πρόκειται για το καινούργιο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης της ΕΛ.ΑΣ που πλέον κόβει πρόστιμα και στους πεζούς. Το νέο πρόγραμμα ονομάζεται «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», το οποίο έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ προχθές ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες από το Αρχηγείο του Σώματος.

Συγκεκριμένα, σε εφαρμογή του παλαιότερου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια, την περασμένη εβδομάδα δόθηκε προτεραιότητα στις παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών, παιδικά καθίσματα, ζώνες κ.λπ.

Συνολικά, συγκροτήθηκαν 877 συνεργεία Τροχαίας σε όλη τη χώρα, από τα οποία ελέγχθηκαν συνολικά 11.253 οχήματα και βεβαιώθηκαν:

639 παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και 100 παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη οι περισσότερες παραβάσεις της τροχαίας

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (193) και της Θεσσαλονίκης (148). Σημειώνεται ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου, που εφαρμόζεται το πρόγραμμα για τη στάθμευση σε ράμπες αναπήρων, σε όλη τη χώρα, μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, έχουν βεβαιωθεί 9.531 παραβάσεις για στάση-στάθμευση σε ράμπα διάβασης και ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα