Τρόμος στον αέρα στην πτήση Λονδίνο-Αθήνα

Τρόμος στον αέρα για τους επιβάτες που έρχονταν στην Αθήνα από το Λονδίνο, καθώς λιποθύμησε ο πιλότος!! Η πτήση της British Airways που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο – Αθήνα, έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ζυρίχη, καθώς ένας από τους πιλότους λιποθύμησε στο πιλοτήριο του A320 Airbus.

Περίπου 3,5 ώρες μετά την έναρξη της πτήσης, στις 26 Δεκεμβρίου, ο βοηθός πιλότου διαμαρτυρήθηκε, αναγκάζοντας τον πιλότο να γυρίσει το αεροπλάνο με προορισμό το Χίθροου. Ωστόσο, όταν λιποθύμησε, έγινε αναγκαστική προσγείωση στη Ζυρίχη για πέντε ώρες, πριν η πτήση συνεχίσει για την Αθήνα.

Σύμφωνα με την Daily Mail οι επιβάτες έφτασαν εννέα ώρες μετά στο «Ελ. Βενιζέλος». Ο άρρωστος πιλότος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, απ’ όπου πήρε εξιτήριο μετά από  τσεκ απ που του έγινε.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν το αεροπλάνο περνούσε πάνω από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, κι ενώ χρειαζόταν μία ώρα για την Αθήνα, όταν ο βοηθός πιλότου διαμαρτυρήθηκε για αδιαθεσία.

Ο πιλότος, αντί να συνεχίσει για την Αθήνα, αποφάσισε να επιστρέψει στο Χίθροου, 2,5 ώρες μακριά. Πηγή της British δήλωσε στην Daily Mail ότι ο πιλότος θεώρησε ότι η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Πάντως, δεν υπάρχει ζήτημα κορωνοϊού ούτε ζήτημα τοξικών ουσιών στο πιλοτήριο, που θεωρείται σύνηθες για ξαφνική αδιαθεσία των πιλότων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία της αδιαθεσίας του πιλότου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα