Τσακαλώτος: Η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι άδεια – Το ζήτημα είναι πόσο θα γεμίσει

Την θέση πως η κάλπη της 7ης Ιουλίου θα είναι άδεια και το ζήτημα είναι πόσο θα γεμίσει διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Το θέμα είναι η αύξηση της συμμετοχής» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Τσακαλώτος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους νέους που δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές να δώσουν το παρών στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ.Τσακαλώτος είπε πως «η λιτότητα δεν είναι φυσικό φαινόμενο, δεν είναι αναγκαίο κακό» ενώ τόνισε ότι επιβλήθηκε στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του νότου, μεταφέροντας πόρους από αυτούς που έχουν λίγα σε αυτούς που έχουν ήδη πολλά.

Ενόψει των εθνικών εκλογών, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές.
«Από τη μια πλευρά, η κοινωνική πολιτική, η κοινωνική αλληλεγγύη, η βελτίωση της κατάστασης στα Βαλκάνια και από την άλλη ο εθνικισμός, η λιγότερη κοινωνική πολιτική και η ελεύθερη οικονομία και όποιος επιζήσει» υπογράμμισε ο κ.Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι στις 26 Μαΐου «πήραμε το μήνυμα».

«Είχαμε και νίκες εντός του μνημονίου, αλλά καταλαβαίνω τον κόσμο που λέει ότι έχω μεγαλύτερες ανάγκες» είπε ο κ.Τσακαλώτος, ο οποίος είπε πως στα ζητήματα εκτός μνημονίου, το βασικό που έπρεπε να αντιμετωπισθεί περισσότερο ήταν «το πρόσωπο του κράτους με τον πολίτη», η πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη, η μεγαλύτερη αντιμετώπιση του πελατειακού κράτους.

Όσον αφορά την οικονομία, ο κ.Τσακαλώτος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι τώρα δεν καθιστά σαφές και το πότε θα υλοποιήσει την εξαγγελία της για μείωση των φόρων, ενώ, παράλληλα τόνισε ότι, το να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 630 ευρώ έως το 2023 σημαίνει ανάπτυξη 2% ετησίως και όχι 4% όπως ευαγγελίζεται.

Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με διαταγές και δήλωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση που διαθέτει αναπτυξιακό σχέδιο.

Παράλληλα έκανε λόγο για διπλασιασμό των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, με το ΕΣΠΑ, τις μικροπιστώσεις, την αναπτυξιακή τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη διαφάνεια ενώ υποστήριξε ότι ο λογαριασμός για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,5% του ΑΕΠ είχε σχεδιασθεί από το 2017 με τα μέτρα- αντίμετρα.

Διαβάστε επίσης