Τσακαλώτος: Το 2019 θα βγούμε στις αγορές.Ψάχνουμε ήδη το σχέδιο

Μιλώντας στην  Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών ,Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε πως τον επόμενο χρόνο υπάρχει σχέδιο για έξοδο στις αγορές .Η δήλωση του κυρίου Τσακαλώτου ουσιαστικά ήταν η απάντηση στον συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Φρ. Κουτεντάκη,ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου για την ρευστότητα λίγο νωρίτερα στην ομιλία του.

 

“Θα βγούμε στις αγορές και μαζί με το ΤΧΣ και την ΤτΕ ψάχνουμε σχέδιο για την ρευστότητα. Όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα η ρευστότητα. Αν δεν υπάρχουν αρκετές επενδύσεις που να βγάζουν κέρδος και στην ελληνική αγορά τότε τα χρήματα πηγαίνουν στην υπέρ-αποταμίευση. Γι’ αυτό μιλάμε για Αναπτυξιακή Τράπεζα και συγχρόνως πως θα βοηθηθούν για παράδειγμα οι επιχειρήσεις να έχουν καλύτερο buisiness plan, πως θα βοηθηθούν στο μάρκετινγκ. Πρέπει να δούμε το πρόβλημα ρευστότητας, και πως μπορεί να καλυτερεύσουν οι συνθήκες ρευστότητας , να έχουμε επιχειρήσεις που μπορούν να εκμεταλλευτούν την αύξηση τα ρευστότητας“, τόνισε  ο Υπουργός Οικονομικών

 

Προηγουμένως ο κύριος Κουτεντάκης στην ομιλία του εστίασε κυρίως στην  πορεία των  εξαγωγών και τις συνθήκες ρευστότητας π.χ. τραπεζών και οικονομίας,  τις  δημοσιονομικές προβλέψεις για πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% του ΑΕΠ που παρουσιάζουν μικρή υπέρβαση .Για την υπέρβαση αυτή μάλιστα είπε χαρακτηριστικά “χρειάζεται προσοχή και επιφυλακή ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους αστοχία το 2019″ .

Διαβάστε επίσης