«Τσαμπουκάδες» Τσαβούσογλου για τους υδρογονάνθρακες- «Ξεκινάμε να «σκάβουμε»

Ο Μεβ΄λούτ Τσαβούσογλου συνέχισε τους “τσαμπουκάδες”  για τους υδρογονάθρακες. Ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών, μιλώντας στην τουρκική εθοσυνέλευση ανέφερε ότι «πλέον δεν τίθεται θέμα έναρξης διαπραγματεύσεων απλά και μόνο για να γίνεται λόγος. Θα καθορίσουμε πρώτα τι, γιατί και με ποιες παραμέτρους και σε ποιο πλαίσιο.

»Διαφορετικά δεν πρόκειται να ξεκινήσουν απλά και μόνο για να γίνεται λόγος. Αλλά υπενθυμίζω ξανά σε εκείνους που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατεύματα. Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, να το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα γίνει ποτέ».

Όπως μετέδωσε το sigmalive.com o Τούρκος ΥΠΕΞ υπενθύμισε επίσης ότι η Κύπρος αποτελεί εθνική υπόθεση για την Τουρκία, ζητώντας ειλικρινείς προσπάθειες για μια δίκαιη και μόνιμη λύση.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε για άλλη μια φορά την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν προσέγγισε τις προσπάθειες της Τουρκίας για λύση, ειδικά μετά το Κραν Μοντανά.

O Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε και για το θέμα της Αν. Μεσογείου λέγοντας: «Όσον αφορά το θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

»Ξεκινάμε με τα πλοία μας και σκάβουμε στις περιοχές, στις οποίες μας έχει προσκαλέσει η “ΤΔΒΚ” (σ.σ. ψευδοκράτος), αλλά και στις περιοχές που έχουμε καταχωρήσει εμείς παλαιότερα ως ΑΟΖ μας στα ΗΕ.

»Πλέον έχουμε και εμείς γεωτρύπανα. Δεν κάνουμε μόνο έρευνες, αλλά με τα πλοία μας και τους γενναίους στρατιώτες μας λαμβάνουμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε εκεί τα αναγκαία μέτρα», ανέφερε.

 

Διαβάστε επίσης