Τσαπανίδου: «Για γέλια και για κλάματα ο χειρισμός της κηδείας του τέως βασιλιά από τη κυβέρνηση»

Σκληρή κριτική από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Δηκτικό ήταν το σχόλιο της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου τόνισε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναβάθμισε την εκπροσώπηση στην κηδεία, κλείνοντας το μάτι σε πιο ακραίες κατευθύνσεις».

Σχετικά με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τις εικόνες στο κέντρο της Αθήνας, η Πόπη Τσαπανίδου εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος, ωστόσο υπογράμμισε την «αλλαγή ατζέντας που επιχειρείται από τα Μέσα Ενημέρωσης» αφού και «η δημόσια τηλεόραση καλύπτει με τέτοιο τρόπο μια κηδεία ενός ιδιώτη», και ξεκαθάρισε:

«Το κεφάλαιο του έκπτωτου βασιλιά έχει κλείσει από την ιστορία εδώ και χρόνια»

«Ο χειρισμός της όλης κατάστασης είναι για γέλια και για κλάματα. Το κεφάλαιο του έκπτωτου βασιλιά έχει κλείσει από την ιστορία εδώ και χρόνια. Ο ίδιος ο ιδρυτής της ΝΔ, ο Κ. Καραμανλής, είχε κλείσει αυτό το κεφάλαιο.

Δυστυχώς, όμως, όλα όσα αποφασίστηκαν στη Διυπουργική Επιτροπή, που συνεδρίασε την Παρασκευή, γύρισαν τούμπα. Η κυβέρνηση αναβάθμισε την εκπροσώπηση στην κηδεία, και ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αρχικά είχε κλείσει το μάτι προς το κέντρο, τώρα έκλεισε και το άλλο μάτι σε πιο ακραίες κατευθύνσεις, παρασυρόμενος και από τον Αντώνη Σαμαρά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει τα μάτια όπου μπορεί και προσπαθεί να γίνει αρεστή όπου μπορεί».

Τσαπανίδου: «Μοναδική λύση για τη χώρα μπορεί να δώσει η κάλπη»

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο” 105,5 FM υπογράμμισε ότι «η σοβαρή θέση που ανέλαβε τη γεμίζει ευθύνη», σημειώνοντας ότι «συμφωνεί με την ψυχή της πολιτικής του κόμματος, που αποφάσισε να στηρίξει».

«Είναι δύσκολο να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου. Και εγώ έτσι λειτουργώ, αλλά στην προκειμένη δεν σκέφτηκα να πω όχι σε αυτά τα νέα καθήκοντα. Ως πολίτης έχω ευθύνη απέναντι στα κοινά και στη χώρα. Και είναι ώρα όλοι να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι και να ανοίξουμε τη βεντάλια της πολιτικής», δήλωσε.

«Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη μάχη να δώσουμε. Και το βασικό δίλημμα με το οποίο όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι είναι ένα. Μας αρέσει να ζούμε σε μια χώρα όπου το δημόσιο χρήμα γίνεται κομφετί σε πάρτι, και που το μοιράζονται πέντε άνθρωποι; Μας αρέσει μια κυβέρνηση που παίρνει το χρήμα και το δίνει στους λίγους και αφήνει αστεία επιδόματα για τους φτωχούς, για να τα πάρει μετά μέσα από την υπερφορολόγηση, την ακρίβεια και την κερδοσκοπία; Ή θα αλλάζουμε ρότα και θα πάμε με την πολιτική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ώστε να μην αφεθεί κανένας ευάλωτος πολίτης μόνος και πίσω. Μοναδική λύση μπορεί να δώσει μονάχα η κάλπη και το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα