Τσάβι: “Θέλω να αναλάβω την Μπαρτσελόνα, αλλά τώρα είμαι στην αρχή”

Πολύ γρήγορα μετά την ολοκλήρωση της ζηλευτής καριέρας του ως ποδοσφαιριστής ο Τσάβι θέλει ν’ ανοίξει νέα σελίδα με την προπονητική.

Δεν το κρύβει μάλιστα, ότι ονειρεύεται κάποια μέρα να αναλάβει τη Μπαρτσελόνα, όμως παραδέχεται ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να καθίσει στον πάγκο της ομάδας της αφού βρίσκεται στην αρχή.

«Ξέρω ότι με χαρακτηρίζουν νέο Γκουαρδιόλα, αλλά δεν με φοβίζει. Έχω ζήσει το ίδιο και σαν παίκτης, δεν ήταν εύκολο, ούτε θα είναι αν κάποια στιγμή επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα σαν προπονητής. Ξέρω τις προσδοκίες και εκτιμώ που κάποιοι με βλέπουν από τώρα ως τον επόμενο προπονητή της ομάδας, αλλά δεν είναι ακόμη η ώρα. Χρειάζομαι εμπειρία. Αν με επέλεγαν τώρα, θα προσπαθούσα να κάνω καλά τη δουλειά μου, αλλά δεν είναι ακόμη ώρα. Έτσι αισθάνομαι, γιατί τώρα αρχίζω την προπονητική. Όταν ξεκινάς την αρχιτεκτονική δεν αναλαμβάνεις κατευθείαν ένα μεγάλο έργο. Το ίδιο είναι και στην προπονητική. Θέλει πείρα, την οποία δεν έχω ακόμη. Δεν κρύβω πως στόχος μου είναι να δουλέψω στην Μπαρτσελόνα και πιστεύω πως μπορώ να τα πάω καλά, γιατί είχα σπουδαίες δασκάλους», δήλωσε ο 39χρονος Τσάβι, που χθες ολοκλήρωσε και τυπικά την ποδοσφαιρική καριέρα του.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος… Αποχωρώ, γνωρίζοντας πως έπαιζα ποδόσφαιρο σε όλη μου τη ζωή, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην ηλικία των 4 ετών. Ήμουν πολύ τυχερός, πέτυχα τα πάντα. Θα μπορούσα να συνεχίσω μέχρι τα 40 ή τα 42 γιατί στο Κατάρ δεν υπάρχουν οι τεράστιες απαιτήσεις όπως στην Ευρώπη, όμως λυπάμαι. Έχω κουραστεί και σωματικά και πνευματικά. Συνέχισα μέχρι τα 39 και αισθάνομαι ευλογημένος που το κατάφερα αυτό».

Ο Ισπανός αναφέρθηκε και στα μαθήματα προπονητικής.  «Έκανα τα μαθήματα πέρυσι και μάλιστα παίρνω αμέσως το αεροπλάνο για Μαδρίτη για να μη χάσω τα πρωινά μαθήματα. Έχω ήδη αρχίσει να σχεδιάζω την Αλ Σάαντ της επόμενης σεζόν, να οργανώνω πράγματα, να βρίσκω παίκτες για μεταγραφές, να σχεδιάζω την προετοιμασία. Έχω έναν στόχο και αυτό με βοηθάει πολύ».

Διαβάστε επίσης