Τσαβούσογλου: «Εμποδίσαμε ελληνικά και κυπριακά πλοία να μπουν στην υφαλοκρηπίδα μας»

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το «δίδυμο» Ελλάδα- Κύπρος εμποδίστηκε, με μέτρα που έλαβε η Τουρκία «τόσο στο μέτωπο όσο και στο τραπέζι».

Συνεχίζονται οι προκλήσεις, αυτή την τη φορά από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο ότι στέλνουν πλοία στην «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Ο Τουρκός ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους ότι επιχείρησαν να στείλουν εννέα πλοία στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και επανέφερε για ακόμη μια φορά το θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ακριτικών νησιών, σημειώνει ρεπορτάζ του τηλεποπτικού σταθμού του ΣΚΑΪ.

Μιλώντας σε Τούρκους διπλωμάτες, ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το «δίδυμο» Ελλάδα- Κύπρος εμποδίστηκε, με μέτρα που έλαβε η Τουρκία «τόσο στο μέτωπο όσο και στο τραπέζι».

Το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, θα πλεύσει αύριο για τις πρώτες του εργασίες στη Μεσόγειο, κάτι που επιβεβαίωσε και το ρεπορτάζ.

«Το δίδυμο Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων επιχείρησε να στείλει 9 πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας»

«Ένας σημαντικός παράγοντας της πολιτικής μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το δίδυμο Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων επιχείρησε να στείλει 9 πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας. Αυτά τα εμποδίσαμε με τα μέτρα που πήραμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι και αύριο το πλοίο Αμπντούλ Χαμίντ θα πλεύσει για τις πρώτες του εργασίες στη Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως «στο Αιγαίο θέλουμε τα αλληλένδετα προβλήματα να αντιμετωπίζονται ολιστικά και να επιλύονται συνολικά, μόνιμα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν μπορεί να διαμορφώσει τη βούληση να λύσει τα προβλήματα. Αυτός που έχει τη συνήθεια δεν την εγκαταλείπει. Είπαμε και εξηγήσαμε στους συνομιλητές μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, πως τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές μας, και έχουν αποστρατιωτικοποποιημένο καθεστώς σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες τώρα  είναι στρατιωτικοποιημένα.. Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια της χώρας μας», σημείωσε.

«Η ευρωπαϊκή ασφάλεια χρειάζεται την Τουρκία»

«Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει συγκεκριμένα βήματα. Θα εξηγήσουμε πώς η Τουρκία είναι μια απαραίτητη χώρα με ένα πρόγραμμα που έχουμε δημιουργήσει. Η Τουρκία είναι Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία. Η ευρωπαϊκή ασφάλεια χρειάζεται την Τουρκία», επεσήμανε ο Τσαβούσογλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα