Τσιάρας: Από την αρχή η διαδικασία για τις κενές θέσεις στον Άρειο Πάγο

Από την αρχή θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις κενές θέσεις στον Άρειο Πάγο δήλωσε στον «Αθήνα 9.84» ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Πρόσθεσε ότι το πρώτο νομοσχέδιο στη Βουλή θα έρθει με τη διαδικασία του επείγοντος γι αυτό και δεν έχει δημοσιευθεί στη Διαφάνεια, το είχαμε όμως προαναγγείλει ανέφερε ο κ.Τσιάρας ενώ αναφορικά με τον Ποινικό Κώδικα επισήμανε ότι επανέρχεται στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή προκειμένου να γίνουν διορθώσεις. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν από το άνοιγμα των δικαστηρίων στις 16 Σεπτεμβρίου» κατέληξε

Ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εκπομπή με την Νόνη Καραγιάννη αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

«Υπάρχει μία γενικότερη θέση, η οποία τουλάχιστον για τη Νέα Δημοκρατία, έχει πολλές φορές διατυπωθεί. Εμείς πάντα ακολουθούμε τη θεσμική διαδικασία. Η διαδικασία, η οποία θα ακολουθήσουμε είναι η κανονική διαδικασία από την αρχή. Κατάλογος στο Υπουργικό συμβούλιο, η διαβίβαση στη Βουλή για την γνωστή διαδικασία, επιστροφή στο Υπουργικό Συμβούλιο για επιλογή» είπε ο κ. Κ.Τσιάρας

«Υπάρχει μία γενικότερη πρόθεση να επαναφέρουμε τη θεσμική διαδικασία, ως μία διάσταση κανονικότητας, την οποία εμείς υποστηρίζουμε και θεωρούμε ότι πρέπει να ακολουθείται με κάθε τρόπο και με κάθε δυνατότητα. Είναι μία μεγάλη εκκρεμότητα, η οποία πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί. Ξεκινάει όλη αυτή η διαδικασία προκειμένου στο συντομότερο δυνατό χρόνο να έχουν πληρωθεί οι θέσεις των ανωτάτων δικαστικών , όπως προβλέπεται μέσα από τη θεσμική διαδικασία».

Διαβάστε επίσης