Τσιάρας: «Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί»

Αντιπαράθεση του υπουργού Δικαιοσύνης με την αντιπολίτευση – Τι είπε για τις δυσκολίες λόγω κορωνοϊού

Τη θέση ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί παρά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Κ. Τσιάρας.

Μιλώντας στην Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας παραδέχθηκε πως καθυστέρησε να εκδώσει την ΚΥΑ για τη λειτουργία του θεσμού λόγω των ανοιχτών ζητημάτων που έπρεπε να αντιμετωπίσει.

«Η Δικαιοσύνη λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί και το έχουμε δει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε και πρόσθεσε: «είναι σημαντικό στέλνουμε καθημερινά ένα μήνυμα για την προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουμε σε φαινόμενα που βλέπουμε στο εξωτερικό. Πρέπει να δείξουμε όλοι σύνεση και υπομονή και να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν αυτή η δύσκολη συνθήκη να αφήσει όσο το δυνατόν πιο μικρό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία».

Τσιάρας: Οι πλειστηριασμοί έχουν σταματήσει στις «κόκκινες περιοχές»

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης που κλήθηκε από την αντιπολίτευση να αναστείλει, λόγω κορωνοϊού, τους πλειστηριασμούς, ξεκαθάρισε πως αυτό συμβαίνει στις «κόκκινες» περιοχές και διαμήνυσε πως «το βλέπουμε στον χρόνο που εξελίχθηκε».

Τέλος, για ακόμα μια φορά σχολίασε την συνένωση των εισαγγελικών αρχών που αφαιρεί τον φάκελο Novartis από την κ. Τουλουπάκη, λέγοντας: «δεν θα μπω σε τέτοια συζήτηση το να επικαλείστε συνέχεια την αφαίρεση φακέλου δικαιοσύνης, δεν είναι σεβασμός στην λειτουργία δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει αυτό ούτε για αστείο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα