bpbg
bpbg

Τσιάρας, Πλειώτας δεν άκουσαν τις βόμβες που πυροδότησαν Καλογρίτσας, Ζωή και Μιωνή;

Για πόσο ακόμη η ηγεσία της Δικαιοσύνης θα συμπεριφέρεται με τακτ στις κουτσουκέλες της Τουλουπάκη, η οποία δεν αναγνωρίζει στους ελεγχόμενους το τεκμήριο της αθωότητας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη ώρα που δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενο της μαγνητοφωνημένης συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή δίνει μάχη για να υψώσει προστατευτικό τείχος στον Αλέξη Τσίπρα. Κι όμως, σήμερα αυτό το τείχος γκρεμίστηκε δίχως να χρειαστούν μπουλντόζες. Αρκούσαν τα εκρηκτικά που πυροδότησαν ο Χρήστος Καλογρίτσας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Σάμπυ Μιωνή.

Ο κ. Καλογρίτσας με τη μηνυτήρια έγκληση αποκαλύπτει τη διαπλοκή που είχε στηθεί στο Μαξίμου όχι εν αγνοία του πρώην πρωθυπουργού. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ραδιοφωνική της συνέντευξη υποστήριξε ότι «όλες οι δραστηριότητες του κ. Παππά ήταν σε γνώση και κατ’ εντολή του Αλέξη Τσίπρα». Την τριλογία έκλεισε με γραπτή δήλωσή του ο κ. Μιωνή. Ο επιχειρηματίας –σύμφωνα και με τα όσα είχε πει ο δικηγόρος του, διαθέτει κι άλλα ηχητικά ντοκουμέντα– υποστήριξε ότι: «Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για τη δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από τη σύσταση του ελληνικού κράτους».

Βέβαια, ο κ. Μιωνή στη δήλωση αποκαλύπτει και τις σχέσεις της Εισαγγελίας Διαφθοράς με το σύστημα Ρασπούτιν, καθώς υποστηρίζει πως η κα Τουλουπάκη απέκρυψε κρίσιμο έγγραφο που έλαβε από την Κύπρο και με το οποίο αποδεικνυόταν η αθώωσή του, όσο και του κ. Παπασταύρου.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σάμπυ Μιωνή είναι η ακόλουθη: «Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 η Εισαγγελία Πρωτοδικών, σε απάντηση σχετικού αιτήματος, έστειλε στην Βουλή το εισαγγελικό πόρισμα του Εισαγγελέα κ. Καλούδη, με το οποίο ζητείτο ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος μου και του Σταύρου Παπασταύρου.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, τα φιλικά στην εγκληματική συμμορία μέσα, Αυγή, Ντοκουμέντο, Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοκρατία, μιλούσαν με πρωτοσέλιδα άρθρα για “έγγραφα φωτιά”. Ο στόχος προφανής να πληγεί η αξιοπιστία μας και να απονομιμοποιηθούν οι αποκαλύψεις που έχω κάνει.

Καταλαβαίνω την απέλπιδα προσπάθεια με επιλεκτική χρήση εγγράφων να δοθεί χείρα βοήθειας στην εγκληματική συμμορία Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Παπαδάκου, Τάρκα. Ευχαριστώ όποιον είχε την σχετική πρωτοβουλία να ζητήσει και διαρρεύσει το πόρισμα αυτό στον Τύπο γιατί άθελά του επιτυγχάνει ακριβώς το αντίθετο.

Πρόκειται για δίωξη που ζητήθηκε το Νοέμβριο του 2017 από τον Εισαγγελέα Καλούδη μετά την μερική εκτέλεση κατάσχεσης που έκανα κατά του Γιάννη Φιλιππάκη και της εφημερίδας «Δημοκρατίας». Τα κατασχεθέντα χρήματα δώρισα ως γνωστόν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Η δίωξη αυτή ήταν η ύστατη πράξη της εκβίασής μου για να υποκύψω στο παραδικαστικό κύκλωμα. Συνδέεται μάλιστα με μια μαύρη σελίδα για την Ελληνική Δικαιοσύνη, την αποσιώπηση δηλαδή και την προκλητική υποβάθμιση της σημασίας καταλυτικού υπέρ των θέσεων μου εγγράφου δικαστικής συνδρομής από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2016, όταν αρνήθηκα να ενδώσω στον εκβιασμό του κ. Παπαγγελόπουλου για χρήματα μέσα στο Μαξίμου ενώπιον του Νίκου Παππά, ξεκίνησε σε βάρος μας ποινική προκαταρκτική εξέταση με την κατηγορία ότι το πληρεξούσιο που προσκόμισε ο Σταύρος Παπασταύρου στις φορολογικές αρχές δεν ήταν αυθεντικό και βεβαίωνε ψευδή γεγονότα.

Ένα μήνα αργότερα, τον Απρίλιο του 2016, καλείται ο Σταύρος Παπασταύρου και μόνον, να δώσει εξηγήσεις με υποβολή υπομνήματος, κάτι που τελικά γίνεται τον Ιούνιο του 2016. Στο μεταξύ όμως στις 19.5.2016 ήρθε έγγραφο δικαστικής συνδρομής από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο κατέρριπτε στην ουσία την κατηγορία σε βάρος μας. Η δικαστική συνδρομή βεβαίωνε με ρητό τρόπο ότι το πληρεξούσιο ήταν αυθεντικό έγγραφο και άρα έπεφταν οι κατηγορίες σε βάρος μας. Αυτό το έγγραφο αφενός αποσιωπήθηκε, αφού ουδέποτε εκλήθη ο Σταύρος Παπασταύρου να λάβει γνώση αυτού του νέου στοιχείου που είχε συσχετιστεί στη δικογραφία και αφετέρου καθόλου δεν αξιολογήθηκε ή έστω καν σχολιάστηκε από τον Εισαγγελέα Καλούδη στο πόρισμα του, και ας ήταν αποτέλεσμα της κρίσιμης για την υπόθεση δικαστικής συνδρομής που οι ίδιοι οι Εισαγγελείς είχαν ζητήσει από τις Αρχές της Κύπρου. Δεν τους συνέφερε και το αγνόησαν.

Μπορεί ο κ. Παπασταύρου να ήταν πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτης του τέως ΠΘ Αντώνη Σαμαρά, και φίλος με την κα. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τη βάναυση κατάλυση του υπερασπιστικού του δικαιώματος να ενημερώνεται για το σύνολο της δικογραφίας. Με βάση το έγγραφο της Κύπρου θα έπρεπε να μας ζητήσουν συγγνώμη και να κλείσει η υπόθεση. Αντ’ αυτού μας ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη.

Όπως κατέθεσα στην προανακριτική επιτροπή η κα. Τουλουπάκη ως επικεφαλής της ομάδας των τριών εισαγγελέων που διεξήγαγαν την προκαταρκτική εξέταση, “έθαψε” την αθωωτική δικαστική συνδρομή που ήρθε από την Κύπρο. Την έθαψε για να μας θάψει. Δεν είναι αληθές αυτό που ο κ. Καλούδης υποστηρίζει ότι είχε γίνει δικαστική συνδρομή στο Ισραήλ και ότι είχα λάβει όλα τα έγγραφα και ότι δήθεν απέφυγα να καταθέσω. Γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ποτέ δεν κλήθηκα σε αυτή τη στημένη δικογραφία. Η πληροφόρησή μου στα βασικά και μόνο στοιχεία της προέρχεται από τον κ. Παπασταύρου που έχει κληθεί και λάβει την δικογραφία. Έχω αποδείξει ότι ούτε φοβάμαι, ούτε αποφεύγω να καταθέσω όταν μου ζητηθεί.

Η κα. Τουλουπάκη όμως απέφυγε να καταθέσει, όταν ο εισαγγελέας εφετών άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για παράβαση καθήκοντος, αναφορικά με την έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης κατά του συνεργάτη μου Άγγελου Μεταξά, το οποίο η ίδια είχε προκαλέσει. Γιατί άραγε;

Θα ελεγχθεί από τον Άρειο Πάγο η κα. Τουλουπάκη για την πρωτοβουλία της και τη σύμφωνη γνώμη της στην έκδοση του εντάλματος κατά του Άγγελου Μεταξά; Το ένταλμα αυτό, όχι μόνο καταργήθηκε, αλλά η Ελλάδα έγινε διεθνώς ρεζίλι παραδεχόμενη ότι ο Μεταξάς δεν είναι καν φορολογικός κάτοικος στην Ελλάδα και δεν έπρεπε να του καταλογιστεί ποτέ πρόστιμο, πόσο μάλλον να εκδοθεί χωρίς λόγο ένταλμα σύλληψης.

Όποιος ζήτησε το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη με το οποίο το Νοέμβριο του 2017 ζητείτο η δίωξή μας παρέλειψε να ζητήσει και να ενημερώσει εν συνεχεία τα μέλη της προανακριτικής πού βρίσκεται η υπόθεση αυτή σήμερα. Γιατί άραγε; Η ανακρίτρια που ανέλαβε μετά τη δίωξη την δικογραφία προχώρησε σε έκδοση τυπικών κλήσεων χωρίς καν να μας καλέσει σε απολογία γιατί έκρινε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει θέμα απάτης του Δημοσίου καθώς σύμφωνα με τη δικαστική συνδρομή το πληρεξούσιο είναι αυθεντικό. Πέρα από τις τυπικές κλήσεις της ανακρίτριας υπάρχουν και 4 αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων, δύο πρωτόδικες και δύο εφετειακές, που δικαιώνουν τον Σταύρο Παπασταύρου στην ουσία της υπόθεσης καθώς κρίνουν τελεσίδικα ότι είναι πληρεξούσιος και όχι δικαιούχος του λογαριασμού. Τα 3 εκατομμύρια που του είχα δανείσει για να μην τον προφυλακίσει η εγκληματική συμμορία μού επιστράφηκαν.

Κάποια στιγμή οι εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ντζούρας και Καλούδης, πρέπει να ελεγχθούν για τη συστηματική βοήθεια που προσέφεραν στην εγκληματική συμμορία που με εκβίαζε επί σειρά ετών.

Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για την δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από την σύσταση του ελληνικού κράτους».

Ερωτηματικά

Εύλογα είναι τα ερωτήματα που απευθύνει ο κ. Μιωνή, ο οποίος φυσικά έχει και άμεσο προσωπικό ενδιαφέρον, καθώς βρέθηκε στην κυριολεξία με την πλάτη στον τοίχο. Και τον κατηγόρησαν και του ζήτησαν χρήματα και, όταν δεν τους τα έδωσε, το κύκλωμα συνέχισε τους ιδιότυπους «εκβιασμούς» μέσω της Δικαιοσύνης.

Αναμφίβολα αναγνωρίζεται σε όλους το τεκμήριο της αθωότητας. Είτε αυτός λέγεται Μιωνή, είτε λέγεται Τουλουπάκη, είτε όπως αλλιώς θέλετε. Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση είναι η ευκολία με την οποία η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς κρεμούσε στα μανταλάκια όλους τους ελεγχόμενους από την υπηρεσία στην οποία προΐσταται μη αναγνωρίζοντάς τους το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά την ίδια ώρα διαμαρτύρεται μέσω των φίλιων ΜΜΕ για τον εαυτό της.

Αλήθεια ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτας θα εξακολουθούν να παρακολουθούν ως θεατές τα τεκταινόμενα; Μήπως θα πρέπει να κατανοήσουν τι σημαίνει ισονομία; Διότι πολύ φοβούμαστε ότι η κα Τουλουπάκη έχει μία προνομιακή μεταχείριση. Λες και κάποιο υψηλά ιστάμενο αόρατο χέρι την προστατεύει. Απλά επειδή οι «κουτσουκέλες» της είναι πολλές και αποκαλύπτονται συνεχώς, στο τέλος ακόμη και από το Μαξίμου θα ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία τη

Διαβάστε επίσης