Τσίπρας: Δεν συμφωνώ με την απομάκρυνση Κατραντζή

Με φόντο το φονικό ναυάγιο στην Πύλο αλλά και το στοίχημα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο

Καλεσμένος στο Live News στο Mega, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για όλα με τον Νίκο Ευαγγελάτο λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ζήτημα της μειονότητας στη Ροδόπη, εξέφρασε τη διαφωνία του με την απομάκρυνση του κ. Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια και τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξει διαχωρισμός των πολιτών στην περιοχή.

Ακόμα μίλησε για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, και ξεκαθάρισε ότι οφείλει να διατυπώνει ερωτήματα για τις συνθήκες που οδήγησαν την τραγωδία και για τις τυχόν ευθύνες που βαραίνουν την πολιτική ηγεσία και όχι τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού. Ακόμα τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία διαφορετική πολιτική στο προσφυγικό και μεταναστευτικό, ενώ υπογράμμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ «εμείς δεν θα αφήναμε ανθρώπους να πνιγούν».

Επέμεινε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν κρυφή ατζέντα, που σε αντίθεση με τις υποσχέσεις που διατυπώνονται το σχέδιό τους αφορά ιδιωτικοποιήσεις τόσο στο νερό, την ενέργεια όσο και στο ΕΣΥ, ενώ σημείωσε ότι σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχουν καταθέσει στην Κομισιόν προβλέπεται όχι αύξηση αλλά μείωση των δημόσιων δαπανών κατά 10%.
Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας, αν και είπε ότι αυτό που προέχει είναι να «δώσουμε βαρύτητα για το αποτέλεσμα της Κυριακής», είπε χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανανέωση… χθες, ανανέωση που αφορά και τα πρόσωπα και τον τρόπο που το κόμμα επικοινωνεί τις θέσεις του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα