Τσίπρας: “Δεν υπάρχουν Συριζαίοι ή Νεοδημοκράτες δήμαρχοι”

Είπε από την Κρήτη ο πρωθυπουργός τρέχοντας με τη σειρά του να καλύψει όσο μπορεί την ήττα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ένα ακόμα τρόπο μάλλον σκαρφίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να καλύψει την ήττα του αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας αυτή τη φορά πως δεν υπάρχουν αριστεροί ή δεξιοί δήμαρχοι μόνο ανιδιοτελείς και ιδιοτελείς και ότι δεν πρόλαβε σαν ΣΥΡΙΖΑ να επιστρατεύσει “δικούς του” αυτοδιοικητικούς επειδή πήγε ξαφνικά από το 3% στο 36%.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, επισκέφτηκε το Σπήλι στο Ρέθυμνο – μια περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Όπως είπε «σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση στους λεγόμενους μικρούς δήμους, εκεί που το έργο των δημάρχων φαίνεται στον κόσμο, δεν υπάρχουν τόσο δεξιοί και αριστεροί δήμαρχοι, ΣΥΡΙΖΑ ή Νέοδημοκράτες. Υπάρχουν δήμαρχοι που αγαπούν τον τόπο και είναι ανιδιοτελείς και υπάρχουν και οι άλλοι που λειτουργούν με ιδιοτέλεια».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε πως «εμείς, με αυτό το γνώμονα κινηθήκαμε, όχι μόνο στο δικό σας δήμο, αλλά σε όλους τους δήμους της χώρας και στην τοπική αυτοδιοίκηση» και παραδέχθηκε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα του 3 με 4%, που πήγε στο 36%, οπότε δεν πρόλαβε να φτιάξει δεσμούς στην αυτοδιοίκηση, με δημάρχους. Βρεθήκαμε να έχουμε τη διακυβέρνηση της χώρας και θελήσαμε να αφήσουμε πέντε πράγματα, κάποιες ουσιαστικές τομές στο χώρο της αυτοδιοίκησης, χωρίς το άγχος να θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους δικούς μας δημάρχους. Γιατί ούτως ή άλλως ήταν λιγοστοί και διότι θέλαμε να μπούμε σε μία άλλη φιλοσοφία, που πιστεύω ότι είναι σωστή, σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση».

«Φροντίσαμε να λειτουργήσουμε με κριτήρια ίσα για όλους και δώσαμε κίνητρα και δυνατότητες σε όσους δημάρχους αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους να το πράξουν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να βοηθάει μία κυβέρνηση τον δήμαρχο ενός τόπου να αφήσει έργο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ψυχή των ανθρώπων που την βρίσκει ο καθένας στον τόπο του Αγίου Βασιλείου – ψυχή με ομορφιά όπως τόνισε, ίδια με την ομορφιά του περιβάλλοντος. «Αυτό βρήκα εδώ και δεν το αλλάζω με τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία. Όπως επίσης βρήκα και τον Γιάννη Ταταράκη τον δήμαρχο σας, έναν άνθρωπο που έχει έγνοια και αγάπη για τον τόπο. Και εμάς δε μας νοιάζει αν οι ιδέες του είναι στην αριστερά ή στην δεξιά, μας νοιάζει που οι ιδέες του ταυτίζονται με τις δικές μας, ώστε να προχωρήσουμε κάποια πράγματα μπροστά για αυτό τον τόπο που και εσείς και εμείς τον αγαπάμε», είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτή είναι η νέα φιλοσοφία που διέπει την κυβέρνηση για την αυτοδιοίκηση: «Με αυτή τη νέα φιλοσοφία θα δουλέψουμε καλύτερα στην αυτοδιοίκηση, καθώς και με τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος «Κλεισθένης» (σε ό,τι αφορά την ανακατανομή των πόρων ώστε να στηριχτούν ορεινοί και απομακρυσμένοι δήμοι, οι νησιωτικοί δήμοι) και φυσικά με το πρόγραμμα «Φιλόδημος», με το οποίο έπεσαν χρήματα στην αυτοδιοίκηση και μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα».
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους δημότες αλλά και στον δήμαρχο, ότι θα ασχοληθεί και θα βοηθήσει για την κατασκευή του νέου δρόμου που θα εξυπηρετήσει την παραλιακή ζώνη Σούδα – Κόρακα – Παλαιόχωρα – Φραγκοκάστελο, με τη φράση «είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη».

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, ζήτησε από τον πρωθυπουργό, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο, να πράξει ό,τι το δυνατόν για τον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης. «Δεν είναι το μόνο μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο αλλά είναι το έργο πνοής για όλους εμάς τους κατοίκους 600.000 άνθρωποι και πέντε εκατομμύρια επισκέπτες κάθε καλοκαίρι» ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός, μετά από μία βόλτα στο κέντρο του χωριού, κάθισε για φαγητό μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους πολίτες, ευχόμενος να βρεθούν και πάλι, έχοντας όλοι, όπως ανέφερε, υγεία. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι «νιώθω για αυτόν τον τόπο αληθινή αγάπη». Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία παράκαμψη 120 χιλιομέτρων για να βρεθεί στο Σπήλι παρά το γεγονός ότι σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει σε κεντρική ομιλία στο Εθνικό Στάδιο Χανίων – και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «την κούρασή μου την ξεπερνάω με την αισιοδοξία που έχω στις σκέψεις μου και την καλή διάθεση».

Διαβάστε επίσης