Τσίπρας και Χρυσή Αυγή: Μαζί του όταν κυβερνούσε, τώρα στην πυρά για ψηφαλάκια

Προσπαθεί να οικειοποιηθεί πιθανή καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά ως κυβέρνηση μίλαγε για «στημένο κατηγορητήριο», ο Βούτσης τους ήθελε στις ψηφοφορίες, και η Κωνσταντοπούλου τους έβγαζε από τον Κορυδαλλό για να ψηφίζουν

Αύριο το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε, θα βρίσκεται έξω από το Εφετείο αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.  Μυρίστηκαν ότι θα υπάρξει κόσμος αύριο έξω από τον Άρειο Πάγο και όρμησαν τα κοράκια του ΣΥΡΙΖΑ.  

Τα τελευταία 24ωρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίδεται σε μία πρωτοφανή προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της δίκης, για την οποία η πλειοψηφία της κοινωνίας και φυσικά τα κόμματα περιμένουν μία καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματική οργάνωση. Το κόμμα του κ. Τσίπρα λοιπόν προσπαθεί να δείξει στην κοινωνία ότι έχει την πρωτοκαθεδρία στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα ο καθένας μπορεί να λέει και να κάνει  ό,τι θέλει. Ειδικά στην  πολιτική, η έννοια της αντιστοιχίας λόγων και πράξεων είναι κάτι το ξεχασμένο. Κάτι στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ντοκτορά. Έτσι, αντί να δώσει μία λογική εξήγηση για ποιον λόγο δεν έκανε καμία προσπάθεια επιτάχυνσης της δίκης, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την οργή της κοινωνίας κατά του ναζιστικού μορφώματος.

Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να λέει ο Αλέξης Τσίπρας, η Χρυσή Αυγή έκατσε στο εδώλιο του κατηγορουμένου από τους Σαμαροβενιζέλους (τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), όταν τότε από την Κουμουνδούρου, αντί να αισθάνονται ικανοποίηση που το ναζιστικό μόρφωμα θα πλήρωνε για όλες τις έκνομες δράσεις του, έκαναν λόγο για στημένο κατηγορητήριο και για το μακρύ χέρι της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία.

Παράλληλα, κανείς δεν δικαιούται να ξεχνά ότι στα χρόνια της διακυβέρνησης επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν λίγες οι φορές που το τότε κυβερνών κόμμα έφτανε ακόμα και στα όρια του «πολιτικού φλερτ» με τη Χρυσή Αυγή  για να καταφέρει μικρές πολιτικές νίκες της εποχής. Κάτι που έγινε την εποχή των «αγανακτισμένων», όταν μοίρασαν την πλατεία Συντάγματος. Πάνω οι νεοναζί και κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος μπορεί να λησμονήσει τον Ιούνιο του 2016, όταν ο τότε πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έλεγε με έμφαση ότι «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι», σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μίας θετικής ψήφου της Χρυσής Αυγής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. Φυσικά τότε ο κ. Βούτσης για να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον εκλογικό νόμο δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να συμπορευτεί με τη Χρυσή Αυγή. Τουναντίον, όταν οι βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος ψήφιζαν κάποια νομοθετική παρέμβαση της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για… συνεταιράκια.

Ή ακόμη την εμμονή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να μετάσχουν σε διάφορες ψηφοφορίες οι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό βουλευτές της Χ.Α., με βάση τα δημοκρατικά δικαιώματα. Λες και οι νεοναζί πιστεύουν στη δημοκρατία.

Αν αυτό δεν λέγεται πολιτικό ξέπλυμα, πώς λέγεται; Μιλάμε ότι στην Κουμουνδούρου και ειδικά στους υψηλούς ορόφους, η υποκρισία έχει ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο όριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα