bpbg
bpbg

ΣΥΡΙΖΑ: Οι κολλητοί του Τσίπρα σε ειδικούς ρόλους

Ο Παππάς να τον εκπροσωπεί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ο Φλαμπουράρης να διατηρήσει δίαυλο με τους τραπεζίτες και ο Πολάκης να «κοντύνει» τον Θεοδωρικάκο για να το ευχαριστηθεί ο Καρτερός

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα εδώ και δεκαετίες έχει αναδείξει μία ανίατη παθογένεια, η οποία ως φαίνεται έχει επηρεάσει και το μυαλό των ηγετών. Η παθογένεια αυτή ακούει σε τέσσερις λέξεις: «Τα δικά μας παιδιά». Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί κάνουν λόγο για αξιοκρατία, αλλά σπάνια αξιοποιούν τους άριστους. Ή πιο σωστά, αναδεικνύουν άριστους που εκτός από πτυχία πρέπει να είναι και εμπιστοσύνης.

Από αυτή την ιδιότυπη ανίατη ασθένεια δεν εξαιρείται και ο Αλέξης Τσίπρας. Μπορεί να είναι ο πιο νέος από τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά εξακολουθεί να κινείται με παλαιοκομματικές μεθόδους. Και αυτό το είδαμε και στον περιβόητο εσωκομματικό ανασχηματισμό στην περιβόητη σκιώδη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί όπου επιλέχθηκαν οι φίλοι, οι κολλητοί και η λεγόμενη προεδρική φρουρά. Μία επιλογή που δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να βάλει στο περιθώριο όλες τις αντίθετες φωνές και το σημαντικότερο να καταστήσει σε όλους και όλες ότι αυτός κάνει το κουμάντο. Κι όπως παραδέχονται και οι αγιογράφοι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «η αριστερά σε νέες λεωφόρους».

Σε ειδικούς ρόλους

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Τσίπρας τους δικούς του ανθρώπους δεν τους τελείωσε, όπως κάποιοι περίμεναν. Τουναντίον τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά. Ή πιο σωστά τους ανατέθηκαν ειδικοί ρόλοι. Για παράδειγμα ο Νίκος Παππάς, όπως είχαμε αποκαλύψει στην έντυπη έκδοση από το προηγούμενο Σάββατο, ανέλαβε τον κρίσιμο τομέα των Υποδομών και Μεταφορών. Δηλαδή να είναι ο εκπρόσωπος του προέδρου με τους μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου, διότι ας μην ξεχνάμε όλοι οι κορυφαίοι του επιχειρείν έχουν μπίζνες με το υπουργείο Υποδομών.

Ειδικούς ρόλους ανέλαβαν από τον Τσίπρα οι Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης στον ανασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Ένας άλλος δικός του άνθρωπος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υποτίθεται ότι θα παραιτείτο αυτή την εποχή, με βάση την υπόσχεση  που υπάρχει προς τους Οικολόγους Πράσινους για να πάρει τη θέση του η Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο κομμάτων και της Προοδευτικής Συμμαχίας. Ως φαίνεται ο κ. Τσίπρας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την συμφωνία (δεν είναι δα και η πρώτη φορά που το κάνει) και ανέθεσε στον κ. Φλαμπουράρη τον τομέα Συντονισμού ΕΠΕΚΕ και του έδωσε την υπευθυνότητα του Χρηματοπιστωτικού τομέα. Δηλαδή να διατηρήσει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τους τραπεζίτες.

Ακόμη και για τον Πολάκη που ορισμένοι ισχυρίζονται ότι υποβαθμίστηκε, μάλλον δεν κατάλαβαν ότι ανέλαβε ειδικό ρόλο. Και αυτός είναι να σκανδαλολογεί στο υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο να «κοντύνει» τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ικανοποιώντας έτσι τον Θανάση Καρτερό, που το φέρει ακόμη βαρέως πως ένας πρώην σύντροφος του από το ΚΚΕ (ο υπουργός Εσωτερικών στα νιάτα του ήταν γραμματέας της ΚΝΕ και ο Καρτερός διεύθυνε τον Ριζοσπάστη)  του κατέρριψε όλη την επικοινωνιακή προπαγάνδα που είχε ετοιμάσει στα υπόγεια του Μαξίμου. Οπότε αναμένουμε πληθώρα αναρτήσεων του Πολάκη καταγγέλλοντας ανύπαρκτα σκάνδαλα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα