Τσίπρας: Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα

Επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά Μητσοτάκη και κυβέρνησης - Τι απαντά ο υπουργός Οικονομικών

Σε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, προχώρησε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας από το βήμα της Βουλής με επικριτικά λόγια σχολίασε ότι: «Δεν θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε την προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά. Σαν του κλέφτες. Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση. Να αναγκαστεί να έρθει ο κ. Μητσοτάσης που κρύβεται».

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας ζήτησε όπως το δικαιούται να σταματήσει η διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για το νέο πτωχευτικό κώδικα και να εκκινήσει η διαδικασία της τριήμερης συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα.

Σταϊκούρας: Αιδώς Αργείοι, θέλει πολύ θράσος

«Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μας έχει συνηθίσει σε τέτοια εκφορά του λόγου αλλά είπε βαριές λέξεις που δεν τιμούν τους δημόσιους λειτουργούς», απάντησε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Του υπενθυμίζω αιδώς Αργείοι θέλει πολύ θράσος να τοποθετείται κανείς στην αίθουσα αυτή με τον τρόπο αυτό».

Τώρα, αναμένουμε από την πλειοψηφία να ανακοινώσει πότε θα εκκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης μομφής – μπορεί τώρα μπορεί και μέσα στο επόμενο διήμερο. Η διαδικασία κορυφώνεται με ονομαστική ψηφοφορία που έχει τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα