ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ: Είτε μένετε έως τέλους, είτε φεύγετε τώρα

Μετά την χθεσινή (Δευτέρα) εν κρυπτώ συνάντηση τους, κατά την οποία ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε να πείσει τον Αλέξη Τσίπρα πως όλα είναι καλά, σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να φέρει την ισορροπία στην κυβέρνηση του.

Το μήνυμα ευθέως αυτή τη φορά στον Πάνο Καμμένο ήταν πως είτε οι ΑΝΕΛ μένουν μέχρι τέλους (και με το ονοματολογικό) είτε φεύγουν τώρα και την λύση δίνει η βουλή, χωρίς να πάρει απάντηση από τον υπουργό Άμυνας ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε εκ νέου στο Μάρτιο και βλέπουμε, δικαιώνοντας τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος έχει εισηγηθεί εκλογές μέσα στο Μάρτιο όπως αποκάλυψε το Σαββάτο η “Α”.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαναγκάστικε σε αυτόν τον εκβιασμό ώστε να κατέβουν οι τόνοι στο εσωτερικό της κυβέρνησης και κυρίως να αποκατασταθεί ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς ο οποίος φέρεται να πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο με τον Πάνο Καμμένο χωρίς να επιβεβαιώνεται προς ώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το documentonews.gr, ο Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσει με την προσπάθεια της ΝΔ για ανατροπή της κυβέρνησης, χωρίς αυτό να σημαίνει –σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- ότι έπαψε να διατηρεί διαφορετική άποψη για το ονοματολογικό.

Επί της ουσίας τώρα, την ανάγκη ενότητας της κυβέρνησης, σε μία περίοδο που μπορεί να δρέψει τους καρπούς μίας προσπάθειας 3,5 ετών, καθώς πλέον βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή φάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, κατά την εισηγητική του τοποθέτηση τόνισε ότι για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο προϋπολογισμού στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου, επιβεβαιώνοντας την καθαρή έξοδο της χώρας από την μνημονική επιτροπεία . Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι στο σχέδιο καταγράφεται η πρόθεση της κυβέρνησης:

• Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, με δεδομένο ότι επιτυγχάνεται ο στόχος του 3,5% χωρίς το μέτρο αυτό.

• Να εφαρμοστούν τα μέτρα λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ.

Εξέφρασε δε στο πλαίσιο αυτό, την εκτίμηση ότι το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης θα γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών παρεμβάσεων για την υλοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ, με αποκορύφωμα την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έθεσε ως προτεραιότητα την εκκίνηση των διαδικασιών για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στις αρχές Νοεμβρίου, στη βάση των προτάσεων του Ιουλίου 2016 και των συμπερασμάτων του εθνικού διαλόγου.

Κλείνοντας, έθεσε ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα την ανάγκη ενότητας της κυβέρνησης, σε μία περίοδο που μπορεί να δρέψει τους καρπούς μίας προσπάθειας 3,5 ετών, καθώς πλέον βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή φάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από όλους τους υπουργούς να δεσμευθούν ότι δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δεν θα ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση, με αφορμή το ονοματολογικό, αλλά με πραγματική αιτία την επιθυμία τους να ανατρέψουν την πορεία εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Και ως εκ τούτου, δεν θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, κατέληξε στην εισήγησή του ο Αλ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα