Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Το τελευταίο που σας ενδιαφέρει είναι η Δημοκρατία»

«Για εμάς η Δημοκρατία είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα» ανέφερε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Με αιχμές κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή τη συζήτηση επί της τροπολογίας για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «κορώνες εθνικού διχασμού» που στόχο έχουν τις ψήφους της ακροδεξιάς.

«Το κόμμα που δημιούργησε ο Κασιδιάρης έπαιρνε άδεια για να διοργανώνει συγκεντρώσεις – Και φέρνετε μια τροπολογία λίγο πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος για να αποκλείσουμε τους φασίστες και τους νεοναζί από τη Βουλή», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το έχετε παραπάρει δεξιά. Τόσο πολύ που στο τέλος θα κάνετε αναστροφή. Ούτε οι ακροδεξιοί θα σας ψηφίσουν, θα χάσετε και το κέντρο. Οι κεντρώοι είναι σκεπτόμενοι, δεν πείθονται ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Κάνατε ιστορικό λάθος. Ευτελίζετε τη διαδικασία με πρόχειρους και εφήμερους προεκλογικούς σχεδιασμούς».

«Το τελευταίο που σας ενδιαφέρει είναι η Δημοκρατία. Για εμάς η Δημοκρατία είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα» ανέφερε ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης.
Όπως είπε, «η τροπολογία αντί να οδηγήσει στην απομόνωση μπορεί να τους δυναμώσει. Είναι μία συνταγματικά προβληματική τροπολογία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα