ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΠΟΛΑΚΗ: «Εγώ θα λέω ψέματα κι εσύ θα βρίζεις όποιον δεν τα πιστεύει»

Πώς ο Αρκάς εξήγησε με ένα σκίτσο τους στόχους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για να καθαρίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση

Ο γνωστός σκιτσογράφος, ο Αρκάς, εδώ και δύο τουλάχιστον  χρόνια μέσω των σκίτσων του έχει στήσει μία ιστορία για τα παιδικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα. Σε ένα από αυτά τα σκίτσα εμφανίζονται οι κ.κ. Τσίπρας και Πολάκης σε νεαρή ηλικία.

Του Μ.Κ.

Οι δυο τους γνωρίζονται σαν παιδιά και λένε ο ένας στον άλλο ποια είναι τα προσόντα τους. Ο Τσίπρας υποστηρίζει ότι ξέρει να λέει ψέματα και ο Πολάκης ότι βρίζει. Και τότε ο μικρός Τσίπρας λέει στον μικρό Πολάκη: «Ωραία, εγώ θα λέω ψέματα κι εσύ θα βρίζεις όποιον δεν τα πιστεύει».

Σε αυτό το σκίτσο του Αρκά δίνεται η ξεκάθαρη απάντηση για ποιον λόγο, όσο ο Τσίπρας είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να απομακρυνθεί ο Παύλος Πολάκης, όσο κι εάν προσβάλλει την ιστορία και την αισθητική του κόμματος, αλλά και του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς. Προφανώς κατά τον Αλέξη Τσίπρα ο αψύς κρητικός λειτουργεί ως φωνή της συνείδησης της παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ είχε τον αείμνηστο Βαγγέλη Γιαννόπουλο, ο οποίος φωνασκούσε στα τηλεπαράθυρα της τότε εποχής και είχε κάνει μόδα την ατάκα «τενεκέ ξεγάνωτε». Το πρωί μάλωνε τους ΠΑΣΟΚους όταν έκαναν παρασπονδίες και το βράδυ φωνασκούσε στα τηλεπαράθυρα κατά της δεξιάς.

Έτσι, λοιπόν, και ο κ. Τσίπρας έδωσε αυτόν τον ρόλο στον Παύλο Πολάκη. Μόνο που υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος πρώτα διακρίθηκε στον επιστημονικό στίβο και από εκεί τον ανακάλυψε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Σε αντίθεση με τον Γιαννόπουλο, ο Παύλος Πολάκης μόνιμα αποτελεί τροχοπέδη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε και στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τον κορωνοϊό. Και δεν ήταν μόνο η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πρόβαλε ένα τσιμπούσι στα Χανιά στέλνοντας ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι, εντάξει, αφού δεν λειτουργούν οι ταβέρνες, μπορείτε να κάνετε πάρτι στα σπίτια. Το γεγονός ότι κλήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας (ΤζανακόπουλοςΓεροβασίλη) ήταν ένας αντιπερισπασμός για να σταματήσουν οι εσωκομματικές αντιδράσεις. Μάλιστα, για να πετύχουν να μη γίνει το κύριο θέμα συζήτησης στη Βουλή, τον έκρυψαν και ο πρώην υπουργός απουσίαζε από την Ολομέλεια.

Κι όμως, ο Πολάκης κατάφερε να είναι παρών. Και μάλιστα κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όντως άσκησε πολύ σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της πανδημίας στο δεύτερο κύμα. Όμως ο Παύλος Πολάκης λειτούργησε σαν σύντεκνος κι έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με ανάρτησή του στο facebook επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής για τις 50 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία που ετοιμάστηκαν με χρήματα του Κοινοβουλίου. Ο Πολάκης αποκάλεσε ψεύτη τον Κώστα Τασούλα, δίνοντας την ασίστ που χρειαζόταν ο πρωθυπουργός για να γυρίσει τούμπα την εξέλιξη της συζήτησης.

Τι τον συμφέρει

Πολύ λογικά τίθεται το ερώτημα για ποιον λόγο ο κ. Τσίπρας δεν απομακρύνει τον κ. Πολάκη, αφού περισσότερα προβλήματα του προξενεί, από τη στιγμή που χρησιμοποιεί χρυσαυγίτικη ρητορική και δεν γίνεται πιστευτός από τους μη οπαδούς του κόμματος. Διότι, ένα κόμμα που θέλει να λέγεται κόμμα εξουσίας, πρωτίστως «καίγεται» για το πώς θα αυξήσει τους ψηφοφόρους του και από άλλους πολιτικούς χώρους. Και ο Πολάκης με τη φρασεολογία και τις ύβρεις φοβίζει.

Δεν τον διαγράφει, διότι πολύ απλά ο κ. Τσίπρας διότι ο Πολάκης του κάνει τη βρώμικη δουλειά στο εσωκομματικό πεδίο, καθώς λειτουργεί ως σωματοφύλακας του αρχηγού. Ίσως και γι’ αυτό εξηγείται ότι προεκλογικά η γραμμή ήταν να ψηφιστεί ο Πολάκης σε βάρος του Γιώργου Σταθάκη. Η διχαστική λογική, ο συγκρουσιακός λόγος, η στοχοποίηση των αντιπάλων, η δημιουργία τεχνητών διλημμάτων, η εχθρότητα προς τους θεσμούς και τις πάσης φύσεως ελίτ, ενσαρκώνονται πλήρως στο πρόσωπο του αψύ Σφακιανού.

Ο Πολάκης βολεύει τον Τσίπρα για να φανατίσει το σκληροπυρηνικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όπως εξηγεί στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, «με τους Πολάκηδες ο Τσίπρας καίγεται να μπετονάρει ένα ποσοστό που θα είναι πέριξ του 20% , το οποίο βρέξει-χιονίσει θα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και θα χτίσει σχέσεις λατρείας με τον αρχηγό του κόμματος». Οπότε ο Πολάκης τού είναι απόλυτα χρήσιμος. Και ας γυρίζει τούμπα τις συζητήσεις στη Βουλή, όπως έγινε την Πέμπτη με την επιστολή που ανέγνωσε πριν από την τριτολογία του πρωθυπουργού ο  Κώστας Τασούλας από το νοσοκομείο Σωτηρία, όπου διέψευδε τα όσα ισχυριζόταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Οπότε, τι έμεινε στον κόσμο; Ότι ο Πολάκης έλεγε ψέματα, άρα και ο Τσίπρας έστησε την κριτική στην κυβέρνηση πάνω σε ψέματα.

Σε αποδρομή

Πέραν του Παύλου Πολάκη, σε «μαύρη τρύπα» εξελίσσεται για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Τσίπρα και η ομάδα που μετέχει ο βουλευτής από τα Χανιά. Ο κ. Πολάκης μαζί με τους Σπίρτζη, Δούρου, Γιαννούλη και υπό την ηγεσία του Νίκου Παππά αποτελούν τη λεγόμενη ομάδα των προεδρικών, που ποντάρει στη στροφή του κόμματος προς τη Σοσιαλδημοκρατία και τις αθρόες μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ. Όμως, η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται σε αποδρομή στη ΣΥΡΙΖΑϊκή κοινωνία, καθώς έχει βεβαρυμμένο παρελθόν.

Ο επικεφαλής Νίκος Παππάς έχει να ξεπεράσει πολλούς ύφαλους. Ήδη ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη και υπόσχεται κι άλλες εκπλήξεις στο μέλλον, ο Σάμπυ Μιωνή κρατά τα όπλα του για το Ειδικό Δικαστήριο όπου θα καθίσει στο εδώλιο ο Παπαγγελόπουλος, ενώ εκκρεμεί και η υπόθεση του Μανόλη Πετσίτη, πιο γνωστού ως «ο Μανόλο του Παππά». Στην ιστορία του Καλογρίτσα εμπλέκεται και ο Χρήστος Σπίρτζης, όπου επί ημερών του κατατμήθηκε η Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου για να κερδίσει όλα τα τμήματα ο Καλογρίτσας. Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, εμπλέκεται και στην ιστορία με τον διαγωνισμό για την προμήθεια των 750 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που ακύρωσε η Αρχή Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών τον Αύγουστο του 2019.

Για τη Ρένα Δούρου τι να πούμε. Και αυτή έχει ανοικτές πληγές με τη Δικαιοσύνη, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επί ημερών της στην Περιφέρεια Αττικής έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι από τις καταστροφές σε Μάνδρα και Μάτι. Απλά να υπενθυμίσουμε ότι με τον Παππά δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις η νέα ηγετική ομάδα του Τσίπρα, οι Τζανακόπουλος ΚαλογήρουΗλιόπουλοςΓεροβασίληΧαρίτσης.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα