Τσιτάχ πήδηξε μέσα στο τζιπ τουριστών στην Τανζανία(βίντεο)

Σοκ έπαθε μια ομάδα τουριστών που έκαναν σαφάρι στην Τανζανία όταν ένας γατόπαρδος πήδηξε μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Ο Αμερικανός τουρίστας Μπρίτον Χέιζ, που διακρίνεται στο βίντεο, είπε ότι η ομάδα του παρακολουθούσε τις κινήσεις τριών τσιτάχ στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, όταν ένα από τα αιλουροειδή εντόπισε το όχημά τους και πήδηξε στο καπό. Κι ενώ η προσοχή τους στράφηκε στον γατόπαρδο, ένας άλλος αποφάσισε να μπει μέσα στο τζιπ από την πίσω πλευρά.

«Ενώ παρακολουθούσαμε το τσιτάχ μπροστά μας, ένα απ’ τα αδέρφια του πήγε από πίσω και μπήκε στο όχημα προσπαθώντας να πάρει τη μυρωδιά μας και να βεβαιωθεί ότι δεν συνιστούμε απειλή», δήλωσε ο Χέιζ.

Ο ξεναγός είπε στους τουρίστες να αποφύγουν να κοιτάξουν στα μάτια το άγριο ζώο και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Στο βίντεο διακρίνεται ο γατόπαρδος να οσφραίνεται μέσα στο τζιπ, να γραπώνεται και να γλύφει το προσκέφαλο του κενού καθίσματος του συνοδηγού. Ο Χέιζ, είπε ότι προσπάθησε να μην ανασαίνει βαριά για να μην αντιληφθεί το τσιτάχ τον φόβο του.

«Ειλικρινά, ήταν ίσως μια από τις πιο τρομακτικές στιγμές της ζωής μου την ώρα που συνέβαινε το περιστατικό. Ένιωσα ότι έπρεπε να καθαρίσω το μυαλό μου από οποιεσδήποτε σκέψεις, γιατί απ’ αυτά που έχουμε μάθει για θηρευτές, όπως αυτό, μπορούν να νιώσουν το φόβο σου και να αντιδράσουν ανάλογα», δήλωσε.

Τελικά το περίεργο αιλουροειδές έφυγε χωρίς να πειράξει κανέναν.

«Όσοι ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητο κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον, σταθήκαμε ακίνητοι για δέκα δευτερόλεπτα μέχρι να φύγουν τα τσιτάχ. Αδυνατούσαμε να πιστέψουμε ότι γλιτώσαμε…», πρόσθεσε.