Τσιτσιπάς: “Ακόμα δεν έχω δείξει αυτά που μπορώ στο γρασίδι”

Την πίστη του ότι θα δείξει σύντομα τις πραγματικές του δυνατότητες στο γρασίδι εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Έκανε δηλώσεις λίγες ώρες πριν από την αυριανή πρεμιέρα του στο Fever Tree Championships απέναντι στον Βρετανό Κάιλ Έντμουντ κι εκτίμησε ΄ότι θα εμφανίσει περισσότερα πράγματα σε σχέση με αυτά, που έχει παρουσιάσει έως τώρα. «Δεν έχω δείξει ακόμα αυτά που μπορώ στο γρασίδι. Δεν είναι εύκολο να συνηθίσεις γρήγορα σε διαφορετικές επιφάνειες μέσα στη χρονιά. Ίσως χρειαστώ επιπλέον χρόνο για να συνηθίσω σε μια επιφάνεια που δεν έχω παίξει για έναν χρόνο. Με τον Κάιλ νομίζω ότι είμαστε ισάξιοι. Δεν έχει παίξει κι αυτός πολύ στο γρασίδι, οπότε θα είναι ζήτημα σωστών αποφάσεων και συγκέντρωσης, γιατί όλα μπορούν να συμβούν”, τόνισε ο Έλληνας άσος.

Σε άλλα σημεία ανέφερε: “Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ χώματος και χόρτου. Πρέπει να μείνεις πιο χαμηλά, πρέπει να έχεις πιο γρήγορες αντιδράσεις και δεν χρειάζεται να παίζεις υπερβολικό τένις. Πρέπει απλά να παίζεις καθαρά και να ανεβαίνεις στο φιλέ. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να σπινάρεις τη μπάλα πολύ, ή να προσπαθείς να ανοίξεις το court. Αυτά δεν δουλεύουν καλά στο γρασίδι. Πρέπει να είσαι χαμηλά, να ανεβαίνεις στο φιλέ και να σερβίρεις καλά”.

Ο Τσιτσιπάς θα είναι πρώτη φορά στο Νο1 σε ATP World Tour 500 τουρνουά αλλά αυτό δεν αλλ΄άζει τη φιλοσοφία του για τις κληρώσεις και τα seedings.

“Για να είμαι ειλικρινής, δεν κοιτάω τις κληρώσεις. Δεν ξέρω ποιος είναι στο διπλό μου ταμπλό. Δεν ξέρω ποιος είναι Νο2 του ταμπλό. Απλά παίζω, πρέπει να παίξω. Δεν χρειάζεται να σκέφτομαι αν είμαι Νο1 ή Νο2. Αν σκέφτεσαι ότι είσαι το Νο1 και είσαι φαβορί και όλοι περιμένουν να κερδίσεις, μπορεί να γίνεις λίγο τεμπέλης και περιμένεις τα πράγματα να γίνουν πιο εύκολα για σένα επειδή είσαι Νο1 ή Νο2. Πρέπει να παίξω με τον τρόπο που παίζω συνέχεια, χωρίς να σκέφτομαι αυτές τις λεπτομέρειες” είπε χαρακτηριστικά και έκλεισε λέγοντας: “Οι παίκτες με γνωρίζουν πλέον και ξέρουν τι να περιμένουν. Οπότε ελπίζω να τα πάω καλά και να φύγω από το γρασίδι με τις καλύτερες αναμνήσεις από την επιφάνεια”

Διαβάστε επίσης