Τζανάκης: Έχουν πεθάνει τρία πολύ μικρά παιδιά – Θα μολυνθούν ως 50.000 παιδιά

Η διασπορά του κορονοϊού στα παιδιά και ειδικά σε όσα είναι ανεμβολιάστα είναι εκείνο που τρομάζει τους ειδικούς που κάνουν δυσοίωνες προβλέψεις για το κατά πόσο θα μολυνθούν, ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζουν στοιχεία από τα νοσοκομεία που πραγματικά σοκάρουν.

«Έχουμε τρεις θανάτους σε πολύ μικρά παιδιά, 30 θανάτους για άτομα κάτω των 39 ετών. Σε παιδί 15 χρονών βάλαμε απινιδωτή μετά από κορονοϊό» αποκάλυψε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο MEGA προτρέποντας τους γονείς των παιδιών άνω των 12 ετών να τα εμβολιάσουν.

«Συμπονούμε και συμπάσχουμε με τους γονείς. Θα πρέπει να πούμε όμως ότι σε δύο μέρες δεν μπορώ να φανταστώ μία αντίδραση στον οργανισμό που να σχετίζεται με το εμβόλιο. Η μυοκαρδίτιδα μπορεί άνετα να τεκμηριωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση. Η θρόμβωση επίσης δεν μπορεί αν σηματοδοτηθεί μέσα σε δύο ημέρες.

Σε αυτό το θάνατο δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο μηχανισμό που να σχετίζεται με το εμβόλιο», συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης.

Τόνισε μάλιστα ότι τα εμβόλια mRNA έχουν λιγότερες παρενέργειες, σχεδόν μηδενικές. Σε περίπτωση αλλεργίας, υπάρχουν οδηγίες ώστε να αντιμετωπιστεί.

Όσο για τις προβλέψεις από εδώ και έπειτα ο Καθηγητής Νίκος Τζανάκης σημείωσε πως: «Έχουμε 730.000 με 750.000 παιδιά από 12 έως 18 ετών. Υποθέτουμε ότι το 25% θα έρθει σε επαφή με τον ιό. Εάν το 1/4 μολυνθεί, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε 30.000 με 50.000 παιδιά με νόσο. Επομένως, θα έχουμε 300 με 500 παιδιά στα νοσοκομεία. Δεν θέλω να τρομάξω κανένα, αλλά οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν αυτούς τους αριθμούς».

Τόνισε δε πως δεν θα νοσήσουν σοβαρά και πιθανότατα δεν θα μολυνθούν καν όσα παιδιά έχουν εμβολιαστεί. Τα παιδιά λειτουργούν καλύτερα ανοσοποιητικά εάν είναι εμβολιασμένα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα