Τζανακόπουλος:«Από τους 80 νεκρούς χθες, πόσοι πέθαναν εκτός ΜΕΘ;»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στα σχολεία, λέγοντας ότι: «Πρέπει να μειώσουμε τους μαθητές ανά τάξη»

Σε μία σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα όσα συμβαίνουν στα νοσκομεία ολόκληρης της χώρας, με ασθενείς να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, προχώρησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ζητά μετ’ επιτάσεως να ενημερώσει η κυβέρνηση για τους θανάτους συμπολιτών μας εκτός ΜΕΘ.

Επικαλούμενος τα «θλιβερά νούμερα» που καταγράφει η χώρα σε αριθμό θανάτων, σε ημερήσια βάση πλέον, πρόσθεσε:

  • Γιατί δεν μας δίνει η κυβέρνηση και τα στοιχεία των θανάτων εκτός ΜΕΘ; Ζούμε τραγικές καταστάσεις, η Βόρεια Ελλάδα καταρρέει, η Αττική βράζει, στη Δυτική Ελλάδα έχουμε μόνο 2 κλίνες ΜΕΘ.
  • Ο κ. Σαρηγιάννης λέει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 11.000 κρούσματα ημερησίως και η κυβέρνηση ακόμη συζητά και ολιγωρεί. Δεν βλέπω μια κυβέρνηση διατεθειμένη να πάρει αναγκαία μέτρα για περιορισμό πανδημίας, αντίθετα αδρανεί, ολιγωρεί, επενδύει στην επικοινωνία περισσότερο και όχι στις παρεμβάσεις ουσίας.
  • Η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών και η επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση όμως για ακόμη μια φορά επιλέγει να πάρει ημίμετρα κατόπιν εορτής. Εμείς εδώ και ένα χρόνο μιλάμε για την ανάγκη επίταξης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα και ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ.
  • Πρέπει να ακούσουμε την επιτροπή των ειδικών, την οποία η κυβέρνηση έχει απαξιώσει πλήρως. Είναι μονόδρομος το να υπάρξει μια συνεννόηση για μια ολιγομελή ομάδα ειδικών που θα αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας από την οποία η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί πλήρως.
Για τα σχολεία

Σχετικά με το πρόβλημα στα σχολεία, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε: «Πανηγυρίζει η κυβέρνηση και η κα Κεραμέως επειδή το ποσοστό των μολύνσεων έχει πέσει από το 25% στο 23%. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Ένας στους 4 μαθητές νοσεί! Και πανηγυρίζει η κυβέρνηση, γιατί δεν κλείνουν τα τμήματα! Μα δεν κλείνουν γιατί με δική της απόφαση ισχύει το πρωτόκολλο του 50%+1! Πρέπει να μειώσουμε τους μαθητές ανά τάξη, δύο χρόνια το ζητάμε εν μέσω πανδημίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα