ΤΖΑΒΑΡΑΣ: “Έντονο προεκλογικό χαρακτήρα έχει ο προϋπολογισμός”

“Ο προϋπολογισμός αυτός αναμφίβολα έχει έντονο προεκλογικό χαρακτήρα» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ., βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, κληθείς να σχολιάσει την ικανοποίηση των Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό.

Υπογράμμισε δε, ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια κατάσταση ευφορίας, γιατί νομίζει ότι με το φτιάχνει έναν προϋπολογισμό στον οποίο κυριαρχεί το σύνθημα “πάρτε κόσμε” ότι λύνει τα προβλήματα της κοινωνίας».

Ερωτηθείς αν η εξέλιξη με τι συντάξεις είναι θετική, ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε: «ό,τι αφορά παροχές σε κατηγορίες που έχουν καταστεί ευάλωτες από την οικονομική κρίση ,αναμφίβολα είναι θετικό. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι θα πρέπει οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αδυναμία, να δυστυχούν περαιτέρω».

Τόνισε ότι το «μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει, είναι ότι αυτές οι ελαφρύνσεις δεν προέρχονται από την αύξηση της μεγέθυνσης της οικονομίας, την ανάπτυξη, αλλά από τις περικοπές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (…) Αυτό είναι μια παλιά συνταγή την οποία ο κ. Τσίπρας την κατακεραυνώνει ότι ανήκει στο παλαιό φαύλο καθεστώς, εκείνο το παλαιοπολιτικό που ουσιαστικά εκφραζόταν με παροχές, με πελατειακό σύστημα με αυτού του είδους τις λογικές. Αυτές τις αναπαράγει ο κ. Τσίπρας με μεγάλη προθυμία και θέλει να του πούμε και μπράβο. Εμείς λοιπόν μπράβο δεν πρόκειται να τού πούμε, γιατί στα πλαίσια και της αυτοκριτικής που έχουμε κάνει, έχουμε αντιληφθεί ότι αυτές είναι οι πολιτικές που οδηγούν στις καταστάσεις που δεν παράγουν τίποτε άλλο παρά τη χρεοκοπία και την παρακμή».

αυτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βρουν μια θέση στον ήλιο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα