Τζιτζικώστας: «Λειτουργήσαμε θεσμικά και δεν νομιμοποιήσαμε κανέναν»

Μετά το σάλο που προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο Απόστολος Τζιτζικώστας για τη Χρυσή Αυγή (την είχε προσκαλέσει στη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου), αλλά και για το ΠΑΣΟΚ πως  «άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος»,  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε σήμερα πως «λειτούργησα θεσμικά και δεν νομιμοποίησα κανέναν».

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, πραγματοποίησε εισήγηση σχετικά με το θέμα «Έξαρση της νεοναζιστικής βίας στη χώρα», που τέθηκε προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης από την παράταξη «Μέτωπο Ανάπτυξης».

Όπως ανέφερε, σχετικά με την επίμαχη φράση του πριν από την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ότι «άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος» επανέλαβε πως επρόκειτο για «ατυχές παράδειγμα»: «Ουδέποτε υπονόησα και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι υπάρχει η παραμικρή σχέση, ούτε μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε παραλληλισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής», είπε.

Για την πρόσκληση προς τη Χρυσή Αυγή τόνισε: «Εφαρμόσαμε το νόμο. Λειτουργήσαμε θεσμικά, όπως πρέπει και οφείλουν να λειτουργούν όλοι, σε μια ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία. Δεν νομιμοποιήσαμε κανέναν, γιατί πολύ απλά και καθαρά, δεν έχουμε αυτή την αρμοδιότητα. Αυτό είναι θέμα που χειρίζεται η Βουλή».

 

 

 

Διαβάστε επίσης