ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ: Φοβάται τη νοθεία και την άρνηση του Τραμπ να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο

Οι Ρεπουμπλικανοί δεν έχουν απαντήσει για την ώρα στις καταγγελίες του υποψηφίου των Δημοκρατικών

Όσο πλησιάζουν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και η δημοσκοπική πλάστιγγα γέρνει προς την πλευρά των Δημοκρατικών, ο υποψήφιός τους Τζο Μπάιντεν στρίβει το μαχαίρι στις ανοιχτές πληγές του νυν Προέδρου Ντόναντ Τραμπ.

Τελευταίο χτύπημα, τα όσα είπε ο Μπάιντεν σε τηλεοπτική εκπομπή, υποστηρίζοντας αφενός ότι «αυτός ο πρόεδρος πρόκειται να προσπαθήσει να κλέψει αυτές τις εκλογές», και αφετέρου ότι αν ο Τραμπ χάσει και δεν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, τότε θα απομακρυνθεί από τον στρατό των ΗΠΑ!!!

Ειδικότερα, ο Μπάιντεν επικαλέστηκε σχόλια που έκαναν πρόσφατα πρώην ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματικοί επικρίνοντας τη στάση Τραμπ στις πάνδημες διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, και τα οποία όπως είπε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ενίσχυσαν τη σιγουριά του ότι ο αμερικανικός στρατός θα επέμβει, αν ο μεγιστάνας πρόεδρος αρνηθεί να αναγνωρίσει τα εκλογικά αποτελέσματα. «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα τον συνοδεύσουν έξω από τον Λευκό Οίκο με μεγάλη ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Σε κάθε περίπτωση, οι φόβοι των Δημοκρατικών και του υποψηφίου τους εδράζονται στο ενδεχόμενο νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος με «όχημα» την επιστολική ψήφο, κάνοντας σημαία την εκπεφρασμένη αντίθεση των Ρεπουμπλικανών και του Τραμπ στην επιστολική ψήφο θεωρώντας την πρόσφορη μέθοδο για νοθεία.

Υπό αυτό τον φόβο, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι Δημοκρατικοί θα τοποθετήσουν δικηγόρους σε όλα τα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η εγκυρότητα της διαδικασίας.

Η ομάδα που «τρέχει» την προεκλογική εκστρατεία τού νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει απαντήσει για την ώρα στις καταγγελίες Μπάιντεν, για την ιστορία όμως θα πρέπει να επισημανθεί από τις πολλές ανεξάρτητες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί με αντικείμενο την νοθεία ελάχιστες ενδείξεις έχουν προκύψει που να επιβεβαιώνουν έναν τέτοιο κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα