Τζορτζ Τσούνης: Δεν είναι πρέπον να χρησιμοποιηθούν τα Τέμπη με σκοπό τον διχασμό του έθνους

«Σαν πατέρας, με σόκαρε αυτό το γεγονός, κυρίως επειδή ήταν τόσοι πολλοί νέοι», τονίζει ο πρέσβης των ΗΠΑ

Τη βαθιά του θλίψη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης ενώ μετέφερε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Είναι μία τραγωδία. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να πει κανείς. Ανείπωτο γεγονός» σημείωσε ο κ. Τσούνης μιλώντας στο Open TV και πρόσθεσε ότι «η καρδιά μου βρίσκεται με τις οικογένειες αυτών που χάθηκαν».

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και εγώ εκφράσαμε τα συλλυπητήριά μας και κυρίως την επιθυμία μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται να βοηθήσουμε το ελληνικό κράτος και τους Έλληνες. Σαν πατέρας, με σόκαρε αυτό το γεγονός, κυρίως επειδή ήταν τόσοι πολλοί νέοι», τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ.

«Θα πάρει καιρό στο έθνος να επουλώσει τις πληγές του. Δεν ξέρω αν οι γονείς αυτών των παιδιών θα το ξεπεράσουν ποτέ, όμως με τη βοήθεια του Θεού και τις προσευχές μας και τη στήριξη του έθνους, ελπίζω ο πόνος να απαλυνθεί. Πιστεύω ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί», επεσήμανε ακόμη.

«Δεν θέλω να εστιάσω στην αναζήτηση ευθυνών γι’ αυτή την εθνική τραγωδία. Θεωρώ ότι δεν είναι πρέπον να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο γεγονός για να διχαστεί ένα έθνος», είπε.

«Περάσαμε κι εμείς μία παρόμοια κατάσταση. Είναι απαραίτητο να επανεξετάσουμε την ασφάλεια των τρένων παγκοσμίως. Δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο την Ελλάδα, είναι μία τεράστια πρόκληση για όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε ο Τζορτζ Τσούνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα