Τζούλια Ρόμπερτς: «Ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ πλήρωσε το μαιευτήριο όταν γεννήθηκα»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνδεση με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αποκάλυψε πως έχει η ηθοποιός Τζούλια Ρόμπερτς

Σε πρόσφατη συνέντευξη στη δημοσιογράφο του CBS, Γκέιλ Κινγκ για το History Channel, η Τζούλια Ρόμπερτς αποκάλυψε ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και η σύζυγός του, Κορέτα Σκοτ Κινγκ, που ήταν στενοί φίλοι των γονιών της, πλήρωσαν τον λογαριασμό του νοσοκομείου για τη γέννησή της, καθώς εκείνοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα.

Οι γονείς της Ρόμπερτς είχαν θεατρική σχολή για παιδιά στην Ατλάντα, στην οποία επιθυμούσαν οι Κινγκ να στείλουν τα παιδιά τους. Καθώς εκείνη την εποχή τα παιδιά οικογενειών μαύρων ακόμα δεν μπορούσαν να πάνε σε πολλά σχολεία, λόγω του φυλετικού διαχωρισμού, όταν οι γονείς της Ρόμπερτς καλωσόρισαν τα παιδιά των Κινγκ στη σχολή, το ζευγάρι συγκινήθηκε.

Έτσι, όταν δυσκολεύτηκαν να πληρώσουν τα έξοδα του μαιευτηρίου για τη γέννηση της Τζούλια Ρόμπερτς, ο ακτιβιστής Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και η σύζυγός του έσπευσαν να βοηθήσουν.

«Η οικογένεια των Κινγκ πλήρωσε για τον λογαριασμό του μαιευτηρίου. Οι γονείς μου δεν μπορούσαν», είπε η Τζούλια Ρόμπερτς.

«Μια μέρα η Κορέτα πήρε τηλέφωνο τη μητέρα μου και τη ρώτησε αν τα παιδιά της θα μπορούσαν να πάνε στη σχολή, καθώς δυσκολευόταν να βρει μέρος που θα δέχονταν τα παιδιά της» εξήγησε η ηθοποιός, αναφερόμενη στον φυλετικό διαχωρισμό της εποχής εκείνης (η Τζούλια Ρόμπερτς γεννήθηκε το 1967).

«Η μητέρα μου απάντησε ‘βεβαίως, ελάτε’ και έτσι έγιναν φίλοι και μας βοήθησαν σε μια δύσκολη στιγμή».

Η δημοσιογράφος χαρακτήρισε «εκπληκτική» την κίνηση των γονιών της Ρόμπερτς, καθώς τότε ήταν αδιανόητη «η διάδραση μικρών μαύρων παιδιών με λευκά συνομήλικά τους σε θεατρικές σχολές».

Μάλιστα, μέλος της Κου Κλουξ Κλαν είχε ανατινάξει αυτοκίνητο έξω από το θέατρο των γονιών της Ρόμπερτς, επειδή η κόρη των Κινγκ, Γιολάντα, φιλήθηκε με λευκό ηθοποιό, παίζοντας σε ρόλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα