Υπόκλιση της «Independent» σε Καραγκούνη!

Εκτενέστατο αφιέρωμα στο «αντίο» του Γιώργου Καραγκούνη στην Εθνική Ομάδα έχει κάνει η βρετανική εφημερίδα, αναφέροντας πως η παρουσία του «Τυπάρα» στη «γαλανόλευκη» έδωσε τόνους βάρους στη φανέλα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

«Ενας πραγματικός αρχηγός που κάνει τα πάντα για τους συμπαίκτες του, που δίνει τα πάντα όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, αυτός που δεν φοβάται τον αντίπαλο και συνεχώς ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των «αδερφών» του στο γήπεδο. Ο αρχηγός είναι αυτός που παίζει πιο παθιασμένα από τον καθέναν στο γήπεδο και παίρνει το καλύτερο από τους συμπαίκτες του την ίδια στιγμή. Ενας αληθινός θρύλος που παίζει στα 37 του σαν ήταν 10 χρόνια νεότερος, δεν θα κάνει πίσω όταν έχει μεγαλύτερη ευθύνη, όπως το να πάρει το τελευταίο πέναλτι στο τελευταίο του παιχνίδι, θα κάνει χώρο για τη νέα γενιά όταν τελειώσει ο χρόνος του και θα κερδίσει την καρδιά όλων των υποστηρικτών και των συμπατριωτών του. Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν όλα αυτά στη διάρκεια της διεθνούς καριέρας του, από τη στιγμή που φόρεσε το εθνόσημο στο στήθος του για πρώτη φορά το 1999 ως τη στιγμή που έβγαλε τη φανέλα στα αποδυτήρια του γηπέδου στο Ρεσίφε, στην τελευταία του παρουσία. Το πάθος, το ήθος και η αγάπη για αυτή την ομάδα, δεν άλλαξε ποτέ και φεύγει με το κεφάλι ψηλά και με μια διεθνή κληρονομιά που δεν θα βρεθεί παρόμοιά της για πολλά χρόνια στο μέλλον».

Αυτος είναι ο πρόλογος ενός τεράστιου αφιερώματος που έφτιαξε η εφημερίδα «Independent» για τον Γιώργο Καραγκούνη και το «αντίο» του από την Εθνική Ελλάδας μετά από 15 χρόνια παρουσίας και 139 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Στο εν λόγω αφιέρωμα, οι Βρετανοί αναφέρονται σε όλη την καριέρα του «Κάρα», γνωρίζοντας μάλιστα και τα προσωνύμια που είχε σε όλη του την πορεία στα γήπεδα. Γίνεται αναφορά στα επιτεύγματά του με τον Παναθηναϊκό, στις μεταγραφές του σε Ίντερ και Μπενφίκα, αλλά και στην επιστροφή στους «πράσινους» και την τελευταία μετακίνηση στη Φούλαμ.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί το Euro 2004 και ο θρίαμβος της Πορτογαλίας, αλλά και η διαδοχή του Θοδωρή Ζαγοράκη από τον Καραγκούνη το 2007. «Από τη στιγμή που ο «Κάρα» έβαλε το περιβραχιόνιο, απέδειξε σε όλους γιατί αποκαλείται «Τυπάρας», αφού μετέφερε ένα μοναδικό πάθος στο παιχνίδι του και ενέπνευσε την ασφάλεια στη μεσαία γραμμή, κάνοντας το με στιλ. Πήρε τα εύσημα ακόμα και από οπαδούς του Ολυμπιακού που είχαν… κουραστεί από τα αμφισβητούμενα φάουλ που κέρδιζε στην Ελλάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, οι Βρετανοί αναφέρονται στο Euro 2012, οπου ο Καραγκούνης παρότι είχε χάσει πέναλτι στο ματς με την Πολωνία δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να βάλει το γκολ της πρόκρισης στους «8» απέναντι στη Ρωσία, χάνοντας όμως το ματς των προημιτελικών με τους Γερμανούς λόγω της κίτρινης κάρτας που δέχθηκε. Το αφιέρωμα προχωρά και στο φετινό καλοκαίρι, όπου ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν ο αρχηγός της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που έγινε στη Βραζιλία.

«Ο αρχηγός απέδειξε πως τα χρόνια είναι απλά ένας αριθμός. Η είσοδός του στο γήπεδο στον αγώνα με την Πολωνία έφερε ασφάλεια και βοήθησε στο να κρατήσει ανέπαφη την εστία της η Ελλάδα για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Η παρουσία του, έσπρωξε προς τη νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Στους «16» κόντρα στην Κόστα Ρίκα έπαιξε 120 λεπτά, έτρεξε πάνω από 13 χιλιόμετρα και ζήτησε να χτυπήσει το τελευταίο πέναλτι», αναφέρεται χαρακτηριστικά ενώ στο τέλος υπογραμμίζεται:

«Μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό ότι ένας παίκτης αυτού του είδους είναι αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας, έχοντας 139 αγώνες. Δεν ήθελε να αφήσει το γήπεδο όταν η ομάδα του αποκλείστηκε από την ίδια ομάδα που έστειλε την Αγγλία σπίτι της, γιατί το «δέσιμό» του με την ελληνική ομάδα, δεν έχει προηγούμενο. Η Ελλάδα είναι εκτός Μουντιάλ, αλλά η φανέλα της τώρα είναι πιο βαριά κι από το 2004 και χάρη στον «Κάρα», το περιβραχιόνιο κουβαλάει τόνους βάρους. Ο πρώην παίκτης της Φούλαμ θα λείψει σίγουρα από την ελληνική ομάδα, αφού αφήνει τεράστιο κενό, αλλά η νέα γενιά τον ύμνησε μετά τον αγώνα. Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως αν μάθεις να αγαπάς την ομάδα, δουλεύεις πολύ και κλείνεις τα αυτιά σου όταν μεγάλοι αντίπαλοι σε υποτιμούν, τότε θα τα καταφέρεις. Αυτή είναι η κληρονομιά του Τυπάρα»…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα