Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παράσταση νίκης για τους αναποφάσιστους και τον… Κανένα

Δεύτερος σε ποσοστά αξιοπιστίας ο Ζόραν Ζάεφ, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές

Ελάχιστη είναι η άμμος που έχει απομείνει στην προεκλογική κλεψύδρα της Βορείου Μακεδονίας και παρά το γεγονός ότι οι κάλπες ανοίγουν σε τέσσερα 24ωρα (σ.σ. την Τετάρτη, 15 Ιουλίου) το πολιτικό ντέρμπι ανάμεσα στον Συνασπισμό του κυβερνώντος κόμματος SDSM με το αλβανικό κόμμα BESA και στο αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE είναι εξαιρετικά αμφίρροπο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι εμφανίζει ένα διακριτό προβάδισμα της τάξης του +2% έναντι της συμμαχίας του πρώην πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, που όμως καθίσταται εύθραυστο αφού οι αναποφάσιστοι έχουν… παράσταση νίκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο τηλεφωνικό γκάλοπ που διενήργησε το Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών στα Σκόπια (IPIS) σε δείγμα 1.087 ερωτηθέντων το 1/3 των συμμετεχόντων απάντησε είτε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει είτε ότι δεν επιθυμεί να γνωστοποιήσει την πρόθεση ψήφου του.

Από τα υπόλοιπα δημοσκοπικά ευρήματα ξεχωρίζει η υποχώρηση του Ζόραν Ζάεφ στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πολιτικούς που εμπιστεύονται περισσότερο οι ψηφοφόροι με ποσοστό 17,6%.

Ως πλέον αξιόπιστο οι ψηφοφόροι της γειτονικής χώρας θεωρούν τον αρχηγό του VMRO-DPMNE, Χρ. Μίτσκοσκι, με 19,2%. Τον… Κανένα ψηφίζει στα γκάλοπ το 26,6%, αφού όπως απαντούν οι συγκεκριμένοι ερωτηθέντες δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα