Βανδάλισαν το εκλογικό κέντρο Τζιτζικώστα για τον Κουφοντίνα

Το εκλογικό κέντρο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, βανδάλισε ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι στηρίζουν το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για να του χορηγηθεί άδεια.

Σύμφωνα με το voria.gr, το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Αλληλεγγύη» στην οποία είναι επικεφαλής ο κ. Τζιτζικώστας.

Μόλις λίγες ώρες προ της έκδοσης της απόφασης του Αρείου Πάγου, Οι αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα με σπρέι στη τζαμαρία του εκλογικού κέντρου («Λευτεριά στον Δημήτρη Κουφοντίνα»), ενώ πέταξαν και τρικάκια (φυλλάδια) με μηνύματα υπέρ της χορήγησης άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν.

Τα τρικάκια που πέταξαν στο σημείο οι αντιεξουσιαστές / Φωτογραφία: voria.gr


Παρέμβαση και στο προξενείο των ΗΠΑ

Την ευθύνη για την ενέργεια, με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού περιεχομένου, ανέλαβε η ομάδα «Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή».

Στο κείμενό τους υποστηρίζουν ότι το κράτος μεταχειρίζεται με «εκδικητική μανία» τον Δημήτρη Κουφοντίνα και επισημαίνουν ότι στέκονται στο πλευρό του «ανεξαρτήτως επιμέρους διαφορετικών ιδεολογικών προσεγγίσεων, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά παραπάνω από αυτά που μας χωρίζουν».

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο βράδυ παρέμβαση για τον Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε και στο κτίριο που στεγάζει το προξενείο των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης