Βανδάλισαν το γραφείο της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι

Tα γραφεία που χρησιμοποιεί η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων βανδαλίστηκαν, σύμφωνα με τους New York Times.

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη οι σκηνές βίας που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στο Καπιτώλιο, με τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να έχουν εισβάλει σε πολλούς χώρους και να βρίσκονται  εκτός ελέγχου.

Εκτός από τις αναφορές για τραυματίες ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς που βρίσκονται στον κτίριο, αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν και φαινόμενα βανδαλισμού και λεηλασιών.

Σύμφωνα με τους New York Times, κάποιοι από τους διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν στα γραφεία που χρησιμοποιεί η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, και οι συνεργάτες της και τα βανδάλισαν, αναποδογυρίζοντας έπιπλα και κατεβάζοντας τις φωτογραφίες από τους τοίχους.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει διαδηλωτή υπέρ του Τραμπ να έχει καθίσει με τα πόδια πάνω στο γραφείο της Πελόζι, πολιτικού που συγκαταλέγεται στους πιο σφοδρούς επικριτές του Αμερικανού προέδρου. Μάλιστα, σύμφωνα με Γαλλικό πρακτορείο που δημοσιεύει τη σχετική φωτογραφία, ο διαδηλωτής άφησε και ένα σημείωμα στην Πελόζι που προειδοποιεί «Δεν θα υποχωρήσουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα