Βαρούχας: Ποιον προσπαθεί να… δικαιολογήσει ο Κλάτενμπεργκ;

Όπως ακριβώς το είχαν προβλέψει η “Α” και η iapopsi.gr, ότι αναμένονται μαλλιοτραβήγματα μεταξύ του Κλάτενμπεργκ και των “προφεσόρων” τηλεοπτικών “καθηγητών της διαιτησίας.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον sportfm, το δήλωσε ξεκάθαρα, “δεν μας τα λέει καλά ο κύριος Κλάτενμπεκ, μας έχει μπερδέψει”, όσο αφορά τη φάση με τον Ινσούα στο Αγρίνιο, αλλά και σε άλλες φάσεις.

Τι, ωστόσο, εννοούσε ο Βαρούχας λέγοντας ότι ο Κλάτενμπεργκ

«προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»; Σαφής αιχμή. Και ποιον προσπαθεί να δικαιολογήσει ο Άγγλος αρχιδιαιτητής;

Όσα είπε, μεταξύ άλλων, ο Βαρούχας

Για το πέναλτι που έχασε ο ΠΑΟΚ: «Το αριστερό πόδι του τερματοφύλακα πατάει τη γραμμή την ώρα που χτυπιέται το πέναλτι -όπως λέει ο κανονισμός- οπότε δεν πρέπει να δοθεί επανάληψη».

Για τη θέση Κλάτενμπεργκ ότι δεν υπάρχει πέναλτι στο χέρι του Ινσούα: «Καλός διαιτητής ήταν ο Κλάτενμπεργκ, αλλά κάπου μας έχει μπερδέψει. Βγήκε πριν μια βδομάδα στη “Daily Mail” για φάσεις του αγγλικού πρωταθλήματος και είπε ότι έχει καταργηθεί η πρόθεση.

Αν ένας παίκτης απλώσει το χέρι στη γραμμή να σταματήσει την μπάλα, δεν υπάρχει πρόθεση; Ή αν το κάνει κάποιος που επιχειρεί να σκοράρει με το χέρι; Δεν μπορεί να λέει στην Αγγλία ότι δεν υπάρχει πρόθεση και εδώ ότι υπάρχει πρόθεση.

Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Δεν λέει τίποτα για ψυχολογική φόρτιση του παίκτη. Πιάνεις την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, είναι πέναλτι. Συναισθηματική φόρτιση δεν υπάρχει στον κανονισμό διαιτησίας.

Επίσης είπε ότι δεν αποβάλλεται ο παίκτης που μπήκε χωρίς άδεια (σ.σ. Καρασαλίδης) γιατί ήταν η πρώτη φορά. Δηλαδή θα έμπαινε και δεύτερη φορά με σκισμένη φανέλα ο παίκτης για να του βγάλεις κάρτα»;

Για τις δημόσιες τοποθετήσεις του Κλάτενμπεργκ επί των επίμαχων φάσεων: «Να τοποθετείται βάσει των κανονισμών και όχι να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το να κάνεις κριτική στον Παναιτωλικό και τη Λαμία είναι εύκολο πράγμα. Όταν θα έρθουν τα ματς με τους μεγάλους θα τον δούμε».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα